Nemi erőszakért feljelenteni a cellatársamat homofóbia?

2022. január 09. 07:10

Az LMBTQ-mozgalmak azért küzdenek, hogy a transzneműek élhessenek választott nemük privilégiumaival.

2022. január 09. 07:10
null
Czefernek Léna
Vasarnap.hu

„Kaliforniában egy női börtönben nemi erőszak áldozata lett egy fogvatartott. Az elkövető nem volt más, mint saját cellatársa, akit egy férfi börtönből szállítottak át új helyére, amikor rájött, hogy ő valójában nőnek érzi magát. A már önmagában is bicskanyitogató történetnek azonban van folytatása: amikor ugyanis a sértett megpróbálta saját érdekeit megvédeni, és feljelentést tett az erőszak miatt, a vezetőség az eset kivizsgálása helyett homofóbiával vádolta meg a nőt és büntetésül magánzárkába helyezte.

Én nem tartom magam homofóbnak, de tegye fel a kezét, akiben egy ilyen eset után nem alakulnának ki gátlások, netalántán előítéletek, ha egy nőnek öltözött férfi közelítene felé! Arról is lebeszélnék mindenkit, hogy az egészet a börtönök sajátos szubkultúrájában végbemenő erőfitogtatásra fogja, hiszen jelenleg az LMBTQ-mozgalmak éppen azért küzdenek, hogy a transzneműek minden további nélkül élhessenek választott nemük privilégiumaival, legyen az egy női wc használata vagy éppen egy sporteseményen való részvétel. Innen pedig már csak egy ugrás, hogy elszaporodjanak az ehhez hasonló visszaélések, amelyek most még csak a börtönökben tapasztalhatóak.

Mindenesetre, az eseteket feltáró, de érthető okokból névtelenül nyilatkozó fegyőr több hasonló helyzetről is beszámolt, és elmondása szerint az már most jól látszik, hogy míg a börtön személyzete hajlamos a transznemű fogvatartottakra enyhébb büntetéseket kiszabni (hogy elkerüljék a diszkrimináció miatti felelősségre vonást), addig ezek az elítéltek szándékosan manipulálják a rendszert, hogy aztán kiszabadulásuk után visszatérjenek eredeti nemükhöz.”

(Nyitókép: Riccardo Simonetti Szűz Mária-fotója a Siegessäule LMBTQ-magazin cikkében /forrás: Roccardo Simonetti FB-oldala/)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salátás
2022. január 10. 11:01
Ne legyetek már hülyék,attól hogy egy nő börtönbe kerül, ne lehessen már szabadon megerőszakolni.Nem csak pedofil meg rablógyilkos kerül börtönbe,akibe a levegő is kár!Engem is lecsuknának,ha beugrana valami hülye cigánygyerek a traktor kereke alá,miközben épp máshova figyelek (a terület közepén erre nemigen lehet számítani)
amca
2022. január 10. 10:16
Azt mondta vmely moschlék genderszakértő ,hogy 150 féle gender van. Tehát 150 féle börtönt kell építeni.
Julius68
2022. január 09. 19:32
A fogvatartó Intézetet kell feljelenteni hogy női börtönben nemi erőszak áldozata lett egy fogvatartott. Strasbourgban a nem komfortos fogvatartásért milliós kártérítést ítélnek meg, akkor ezért millió dolláros kártérítés jár! Nőjogi és elítélteket segítő szervezetek, ne kussoljanak, segítsenek. Ha dollármilliókat kell kifizetni majd kártérítésre, talán majd elgondolkodnak a hibbantak!
Ildikó99
2022. január 09. 13:08
Az arabok nem véletlen utálják az amerikaiakat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!