Fekete színészek minden gond nélkül eljátszhatnak fehér történelmi személyeket

2022. január 21. 07:14

Ez fordítva miért nem működhet? Érdekes lenne, ha Martin Luther Kinget Woody Allen alakítná.

2022. január 21. 07:14
null
Kontra
Facebook

„Amennyiben fekete színészek minden gond nélkül eljátszhatnak fehér történelmi személyiségeket (például Jodie Turner-Smith Boleyn Annát), úgy ez fordítva miért nem működhet?

Mindenképpen érdekes lenne, ha Martin Luther Kinget Woody Allen alakítaná, vagy éppen a képen szereplő Nelson Mandelát egy plakát-árja.

Miért is ne?

Mégis kinek lenne kifogása az ellen, ha Mohamed Alit Rowan Atkinson formálná meg egy életrajzi drámában?

A cserével mindössze egyetlen probléma van. Az egész olyan aránytalan. Tudniillik olyan sok fekete történelmi személyiség azért nincs, hogy egy nap ilyen témájú filmek dömpingje árassza el a filmpiacot.”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. január 22. 09:14
Valahol Amerikában a 60-as években az edzőbá megelégeli a játékosai faji villongásait és hogy nem jönnek ki egymással rendesen és így szól: tele a tököm ezzel a fekete-fehér ellentéttel. Mostantól kezdve mindenki kék lesz megértettétek? De most már tényleg indulás, mindenki üljön fel a buszra, világoskékek előre, sötétkékek hátra!
NTLLK
2022. január 21. 12:14
Játszhatja-e vajon Szú Csong kínai herceget valaki, aki nem Szú Csong herceg?
Alcofrybas
2022. január 21. 12:09
„Azért nem játszhatnak fehérek feketéket, mert a feketéknek történelmi kirekesztésük, elnyomásuk miatt most előnyös megkülönböztetést kell, hogy élvezzenek.” Akkor viszont egy zsidó eljátszhatja Mandelát vagy Kinget - az összeset: Martin Luthert, Don Kinget, meg a Kongot is, mert a zsidókat már az az ókori egyiptomiak is szo... szorongatták. A „tökéletes árja baba” reklámarca is egy 100% zsidó, szóval... Miért ne? https://en.wikipedia.org/wiki/Hessy_Levinsons_Taft Nem beszélve az árjásított katonákról, adminisztrátorokról, párttagokról, Hitler sofőrjéről stb.
vérgőz
2022. január 21. 11:13
igen, de a négereknek is teret kell adni! Miért ne játszhatná közülük valaki Sztálint, Maót, esetleg Hitlert? Vagy Dónát Trumpot?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!