Szép új EU: behódolás Malikának és a konformizmusnak

2021. december 13. 11:14

Sehol egy elnézést, hogy kicsit lábbal tiporjuk munkatársaink szólásszabadságát.

2021. december 13. 11:14
Seres László
Seres László
Azonnali.hu

„Az Európai Bizottság, és ezzel az egész unió egy olyan időszakban csinál komplett hülyét magából, amikor egyre több téren kéne igazolnia magának az európai projektnek a legitimitását.

»Az egyenlőség általános érvényesítése azt jelenti, hogy minden terméknek figyelembe kell vennie az egyenlőség dimenzióját, beleértve a kommunikációt is« – ezzel a figyelemre méltó szóhasználattal, de boldog arccal tette közzé október végén a Twitteren Helena Dalli, az EU egyenlőségért felelős biztosa

a #UnionOfEquality brand alatt futó új nyelvhasználati szabályokat, amelyeket a Bizottság munkatársainak a jövőben figyelembe kell venniük.
A botrány kirobbanása után, november végén a máltai politikusnő már úgy vonta vissza az »inkluzív kommunikációról« szóló 30 oldalas iratot, hogy az csak munkaanyag, »nem kiérlelt dokumentum és nem felel meg a minőségi szintünknek«.

Jön az újbeszél 2.0

A kommunikációt is politikai terméknek minősítő uniós biztos közölte, figyelembe veszik a felmerült aggodalmakat, amikor kiadják majd az új, 2.0-ás verziót. A dokumentum visszavonásának módja talán még elképesztőbb, mint maga a »nem kiérlelt« dokumentum, amely egyébként teljesen olyan, mint a polkorrekt uniós világ könyörtelen paródiája, a Babylon Bee vagy a mi Hírcsárdánk is írhatta volna.

A megbánásnak, az önreflexiónak semmi nyoma, sehol egy bocs, amiért kicsit megsértettük Európa keresztény polgárait, sehol egy elnézést, hogy kicsit lábbal tiporjuk munkatársaink szólásszabadságát.

Az Európai Bizottság, és ezzel az egész unió egy olyan időszakban csinál komplett hülyét magából, amikor egyre sürgetőbben, egyre több témában jön elő az EU hatásköre, lehetséges »szuperállam« mivolta, sőt, magának az európai projektnek a legitimitása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. december 13. 18:56
Ha holnap megszüntetnék az Európai Bizottságot az Európai Parlamenttel együtt, akkor az Európa nagy hasznára válna.
olvaso9
2021. december 13. 17:43
Ez az, ami hiányzik (hiányzott), mármint Seres írása. Meglepődtem, nem akartam hinni a szememnek. Lehet, hogy mégis vannak közös értékeink? Lehet, hogy a hülyeség az hülyeség, bárki mondja is bármely oldalról? Lehetséges, hogy a normálisok együtt fognak fellépni az abszurditás ellen?
Aerion
2021. december 13. 16:09
Vajon mi történt ezzel Seressel? szadesznáci klónból megtalálta a józan eszét.
kulalak
2021. december 13. 15:49
Ha viszont igaz az a feltételezés, hogy vannak Európában muszlimok, akik számára problémát jelent a karácsony, és akkor értelemszerűen a húsvét meg a pünkösd, akkor nem pontosan ez az, amiről beszélni kéne? Hogy mégis hol tart több évtizeddel az első észak-afrikai bevándorlók, török vendégmunkások beérkezése óta a muszlimok generációinak európai beilleszkedése? Hogy az elvárt minimális asszimilációról már ne is beszéljünk, mert az nyilván rasszizmus? Hogy mi a helyzet a francia banlieu-kben, a no-go zónákban? Hogy milyen bűnözési statisztikákat produkált a 2015-ös Willkommenskultur? Amíg ezeket csak kérdésként lehet leírni, addig bajok vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!