Hiperpasszív Gergely amerikai meghallgatása

2021. december 03. 16:30

A lényeges részeket magyarul leiratoztuk.

2021. december 03. 16:30
null
Kontra
Facebook

„Online meghallgatást tartott az Egyesült Államok Európával foglalkozó kongresszusi albizottsága a közép-európai jogállamiságról. Magyarországról Karácsony Gergely főpolgármester adott tájékoztatást. Mivel Karácsony csak egy ötperces beszédet volt képes bemagolni angolul, utána egyedüliként (!) a meghallgatás résztvevői közül tolmács segítségével kommunikált, a lényeges részeket magyarul leiratozzuk:

Bill Keating (az albizottság vezetője): Szevasz, Gergő! Nagy ötlet, hogy a Városházából melegbárt csináltok, gratulálok. Ennyire bátor demokraták még mi sem merünk lenni itt Washingtonban.

Karácsony Gergely: Ne szerénykedj, Bill! Azt a kuplerájt, amivé ti tettétek a Fehér Házat, mi csak a legvadabb álmainkban reméljük.

BK: Igyekszünk, igyekszünk. Na, mesélj, milyen nálatok a diktatúrában?

KG: Szörnyű. Már a buszsávban sem mehetek a szolgálati autómmal.

BK: Neee…

KG: Nem viccelek. Bezzeg, ha jön Putyin vagy valaki Kínából, lezárják az egész útvonalat. Nekem meg araszolnom kell a dugóban.

BK: Rettenetes. Gondolom, a dugót is Orbán okozza.

KG: Ööö… hát persze. Elvette Budapest összes pénzét, úgy kell a demokratáknak vállal tolniuk a metrókat és a villamosokat, bezzeg a sok fideszes beül az autójába, hogy keltse a feszültséget. Aki haladó európai, az gyalog jár. Vagy biciklivel.

BK: Várj, ha jól értettem, akkor te is autóval jársz.

KG: Muszáj. Bicikliről nem lehet facebookozni. Ha gyalogolva posztolsz, még a végén átmész a piroson.

BK: És elüt egy fideszes.

KG: Igen. Vagy megbüntet a rendőr.

BK: Szörnyű. Ott még van rendőrség?

KG: Ne is mondd… Nem tudsz kettőt lépni úgy, hogy ne legyen ott a látóhatárodon egy-két rendőr.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SpeleoZoli
2021. december 04. 11:02
A gúnyolódás akkor is vicces tud lenni, ha nem értesz vele egyet. Én gond nélkűl ki tudom nevetni saját magamat is. Régóta mondom. Minden csak megfogalmazás és szóhasználat kérdése. :)
olajfa1
2021. december 03. 18:33
Hát igen! Félő hogy ez egyszer csak valóság lesz... /ne fesd a ördögöt a falra, mert a végén még lemászik onnan.../
annamanna
2021. december 03. 18:27
Várkonyi Andreának bezzeg van három diplomája (nem is akármilyen) és három nyelvvizsgája. Mindezekkel a képesítésekkel felszerelve elért annyit, hogy - fel tudta olvasni a híreket a híradóban - tudott írni egy olyan könyvet, aminek a színvonala Pippa Middleton és Kiszel Tünde irományaival vetekszik - és férjhez ment egy csilliárdos gázszerelőhöz. Melyikük a megvetendőbb, nevetségesebb, groteszkebb, elborzasztóbb példa?
pesti051
2021. december 03. 18:23
Egyet sajnálok, a külföldnek meg lesz a véleménye a magyarokról, és Budapest népéről, milyen idióták lakhatnak itt, hogy egy ilyen alakot találtak maguk közül a legérdemesebbnek Budapest vezetésére. Ez tragédia. A Budapest történetét megörökítő könyv sötét fejezete lesz Karácsony regnálásának időszaka. Szégyen gyalázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!