Koncz Zsuzsa és Bródy János úgy harcoltak a Kádár-rendszer ellen, hogy abba gyönyörűen belesimultak

2021. december 29. 12:40

Most meg számonkérnek, és persze Orbánnak üzengetnek áthallásos dalszövegekben, mivel diktatúra van.

2021. december 29. 12:40
null
Ódor János László
Kontra

„Erdős Péter napi 4-5 órát fordított Koncz Zsuzsa karrierjére, az elvont pályatársait hivatalosan is megtagadó Bródyval pedig minden konkrét kérdésben szövetségesek voltak. A szocialista Béketanács aktív és meghívott, sőt (Koncz esetében) beházasodott vendégei 1990-ben még az SZDSZ mellett kampányoltak, ma pedig Orbánékat vádolják diktatúrával.

Az elejét vallomással kell kezdenem: az ideológiát és az ízlést ketté kell választani. Zenei teljesítményüket tekintve maximálisan elismerem, sőt, inkább kedvelem Bródy és Koncz Zsuzsa életművét. És csupán azért, mert valakit (másokat) üldözött a rendszer, attól az még nem lesz feltétlenül jó (jobb) zenész. Szerintem sokan vagyunk ezzel még így. /Bár kiver a jeges veríték, amikor búgó hangján sokadszorra is nekiesik a Ha én rózsa volnéknak./

Mező Gábor kiváló összeállítására építve mégis muszáj volt ezzel indítanom, mert vele ellentétben nem rajongok sem Radics Béláért, sem a Syriusért, sem a Kexért. Ez van.

Amivel viszont mindenképpen szeretnék foglalkozni, az a szoclib oldalra jellemző álszentség (pofátlanság). Sőt: az, hogy még utólag is üldözött forradalmárnak állítják be magukat, olyanoknak, akik személyesen ütötték ki a betondarabokat a berlini falból. Most meg számonkérnek, és persze Orbánnak üzengetnek áthallásos dalszövegekben, mivel diktatúra van. És a ház előtt álldogáló rendőrautókra célozgatnak.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajosbela
2022. december 29. 20:53
ÓDOR JÁNOS LÁSZLÓ lehet keveselni amit mások tesznek, de inkább örülni kellene és dicsérni amit tettek. Így csak irigységnek, üres mocskolódásnak látszik. Ki is tett többet, Ódor János László? Ha a hatalom ellen keres harcosokat, nézzen körül a mai Magyorországon. És arról írjon, az méltó lenne egy harcosságot kereső újságíróhoz, és izgalmasabb téma lenne.
nyugalom
2022. február 13. 20:13
80 körül, ez mar nevetseges!
csjanos
2022. február 13. 09:49
.....eltartott patkányok...a patkány nevű börtön-tégla árpibácsi kedvence...zsuzsika..."most jöttem külföldről".az ndk-bol...ott is utalták...huuu....pfuj..
lelánczi
2021. december 31. 21:08
"Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat, És átírja a központból kiküldött új adat. S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók, Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok." Bródy zseniális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!