Egyre gyakrabban jön szembe a jobboldalon, hogy erre meg arra „nincs bocsánat”

2021. december 10. 22:37

Mindenre van bocsánat. Meg is néznénk magunkat, ha nem így lenne.

2021. december 10. 22:37
null
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Facebook

„Szóval egyre gyakrabban jön szembe ez a kifejezés a jobboldalon, hogy erre meg arra »nincs bocsánat«. De mér’ nincs?

Márki-Zaynak nincs bocsánat, Gyurcsány egész famíliájának, meg úgy komplett a kommunistáknak sincs, de kapja be Biden is. Annak amúgy az univerzumban sincs semmi keresnivalója, nemhogy bocsánat nem jár neki.

Tehát így a keresztények. Nem mondom ilyen-olyan marhaságok ímmel-ámmal, gyikren-gyakran elhagyják az általam kevéssé tisztelt baloldali gyülevész had száját is, dehát na. Ki figyel arra? Legyen ez a legnagyobb bűnük nekik is – tényleg azt kívánom.

A testvéreket viszont nem értem.

Vesszük fel itt naponta a kereszteket, húzzúk vagy toljuk a napi igát (kinek mi), és közben hiszünk egy Istenben, akitől elvárjuk kvázi, hogy amikor majd odaát épp a spirituális örökkévalóságunkra nyomott kokijának mértékét latolgatja, akkor ne mondja azt, hogy »jaj Bazsikám, ezt nagyon benézted, ez rajta van a listán, tudod, a „nincs bocsánat” feliratún. Hát mit tehet ilyenkor az Emberfia, végtelen irgalom meg minden, tudod te is, de ezt azért mégsem kellett volna. Ez olyan, mint a kommunisták.«

Szóval, itt az Isten, aki azt mondja, hogy hetvenhétszer bocsáss meg a másiknak, mert amúgy gyarló nyomorult vagy te is, de ha te nem is _akarsz_ megbocsátani, akkor hogy várod el, hogy Én megbocsássak?

És az a pláne, hogy mindenre van bocsánat. Arra is, ha Soros György bedönti az angol fontot, kisemmizve pár millió családot. Arra is, ha Gyurcsány Ferenc tízegynéhányszor bérmálkozik, arra is, ha Márki-Zay Péter egy gerinctelen féreg (én nem tudom, tényleg, de mondják sokan), és arra is, hogy ha bejön valami elmeroggyant a házamba, megerőszakolja a feleségemet és lefejezi a gyerekemet.

Mindenre van bocsánat. Meg is néznénk magunkat, ha nem így lenne. Csak kérni kell. Beismerem, itt sokan elhibázzák. Van ez az őszinte bűnbánat dolog, meg a jóra való szüntelen törekvés. Hát az nem megy. Nekem se. De próbálkozni attól még szabad.”

Fotó: Arnaud Chochon / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik