Ki gerjeszt itt faji ellentéteket?

2021. november 21. 18:41

Igény van a faji diszkriminációra...

2021. november 21. 18:41
null
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„A világ dolgait Hollywood dombjairól szemlélő sztárok is azonnal ráugrottak a témára. Mintha kötelező lenne, egyetlen magát civil aktivistának képzelő amerikai színész sem hagyta ki, hogy kritizálja a faji alapon diszkrimináló amerikai igazságszolgáltatást (megfeledkezve például arról a tényről, hogy nem a bíró, hanem az esküdtszék hozza az ítéletet). Két nappal az ítélethirdetés után már ott tartunk, hogy a pedofil bűncselekményekért elítélt Rosenbaumot Hollywoodban JoJo-nak becézgetik.

»Azért gyűlünk össze, hogy meggyászoljuk azokat az életeket, amelyek ugyanannak a rasszista rendszernek estek áldozatul, amely nem értékeli a feketék életét és nem értékelte Anthony és JoJo életét sem! #képzeldújraKenoshát« – írja a Marvel filmekből ismerős színész, Mark Ruffalo, nagyvonalúan megfeledkezve arról az aprócska tényről, hogy Rittenhouse ügyében nem a rendszer döntött, hanem tizenkét, a védelem és a vád által gondosan összeválogatott amerikai állampolgár. Ha már itt tartunk, igen tanulságos Joe Biden és Kamala Harris alelnök reakciója is. Harris szerint »az ítélet önmagáért beszél«, így »sok dolgunk van még, hogy az amerikai jogi rendszer igazságosabb legyen«. Biden ehhez képest elsőre igen korrekt nyilatkozatot tett, annyit mondott csak, nem követte az eseményeket, de bízik az esküdtszéki rendszer működésében és tiszteletben tartja a döntést. Valaki ezt követően rászólhatott Joe bácsira, hogy ildomos lenne figyelni az idők szavára, mert Biden néhány órával később már úgy fogalmazott: »dühös és aggódik az ítélet miatt«. Igen, egy olyan ügyben hozott ítélet miatt, amelyről néhány órával korábban azt mondta, nem ismeri a részleteit!

Egy kis massachusetts-i egyetem, a Fitchburg State University »diverzitásközpontja« volt olyan kedves és külön »safe space«-eket hozott létre azon diákjai és oktatói számára, akik képtelenek feldolgozni, hogy Rittenhouse-t felmentették. Látva, mi folyik Amerikában, az ilyesmin már meg sem lepődik az ember, de az azért egészen meghökkentő, milyen pofátlanul hazudik az egyetem. Az hagyján, hogy Rittenhouse-nál nem volt automata fegyver (ha lett volna, amiatt biztosan elmeszelik), de az is hazugság, hogy a kenosha-i zavargásokat »kirobbantó« Jacob Blake-et agyonlőtték volna a rendőrök. Mindez legfeljebb felháborító, de az viszont egyenesen félelmetes, hogy az egység, az elfogadás és a faji egyenjogúság eszméi mellett úgy sikerült kiállniuk, hogy szegregált »safe space«-eket hoztak létre. A fehér és a »színes bőrű« diákok más-más termekben kénytelenek feldolgozni a kenosha-i ítélet okozta traumákat. A fenti példák fényében óhatatlanul felmerül a kérdés, mégis kinek az érdeke fenntartani az állandó faji feszültségeket. Elég figyelnünk kicsit és válasz jön is magától. Igény van a faji diszkriminációra...”

Fotó: Kerem Yucel / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2021. november 22. 08:26
Kétlem, hogy faji alapon született volna az ítélet. Szimplán egyszerűbb lesz lőni, ha úgy érzed veszélyben vagy az utcán. Tökmindegy, hogy valaki egy BLM tüntetésen, vagy egy Trump rendezvényen randalírozik, mostantól számítson arra, hogy simán lelőheti bárki. Ez vonatkozik a Pride-ot megzavaró homofóbokra is.
Senye Péter
2021. november 22. 06:28
Most már csak az a kérdés, hogy milyen hatása lesz mindennek Amerika gazdasági erejére.
Rocktoberi
2021. november 22. 06:18
Kár, hogy nem lőtték le az összes BLM bűnözőt.
furunkulus13
2021. november 22. 00:36
A Rittenhouse ügy az amerikai állam totális csődjét jelzi!! Amikor egy 17 éves gyereknek kéne megvédeni a rendőrség helyett a közrendet, az a vég kezdete. Next stage is the civil war!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!