Szerintem semmi baj azzal, ha valaki nem demokrata

2021. november 20. 21:13

Azt viszont képmutatónak tartom, ahogy a médiaelit világszerte könnyes szemmel a demokráciát emlegeti, miközben egyetlen dolog nem érdekli őket: a nép maga.

2021. november 20. 21:13
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Szerintem semmi baj azzal, ha valaki nem demokrata, a világtörténelem során voltak roppant tisztességes és okos emberek, akik nem tartották magukat demokratának. Azt viszont végtelenül képmutatónak tartom, ahogy a médiaelit és a felvilágosult értelmiség világszerte könnyes szemmel a demokráciát emlegeti, miközben egyetlen dolog nem érdekli őket: a nép maga. Itt lenne az ideje, hogy átnevezzék magukat progresszív totalitarianistákra, például, amikor az osztrák intézkedéseknek tapsikolnak. (Amelynek lényegi eleméből, a kötelező oltásból nem lesz semmi, fogadjunk, aki akar).

Bécsben ma tömegtüntetést tartottak, volt olyan lap, amelyik ennek kapcsán fasizmust emlegetett, mert aki nem ért egyet a szerkesztőségek ifjú strébereivel, az fasiszta. Ám ma kijött a legfrissebb közvélemény-kutatás is, évek óta először nem vezet az Osztrák Néppárt, a 2019-es parlamenti választási szavazóinak több mint harmadát elveszítve csak második helyen áll a stagnáló szocdemek mögött, miközben a jobboldali populista/szélsőjobboldali Szabadságpárt újra megállíthatatlanul erősödik, gyakorlatilag azonos tartományban van ismét a hagyományosan legerősebb két néppárttal.

Azonban duplázott a szintén szigorításkritikus, neoliberális NEOS is. Az osztrák lapok kiemelik, hogy »rekordalacsony« a kormány járványpolitikájának támogatottsága. Nagyon jónak a válaszadók 3 százaléka nevezte, ellenben 39 százalék kapásból nagyon rossznak minősítette. Inkább jó 26, inkább rossz 29 százalék szerint. Vagyis az osztrákok közel 70 százaléka elutasítja a lazacsteaken felnőtt, diplomatagyerekből diplomatává vált, majd abból politikussá vedlett kancellár intézkedéseit.”

Kép: Hont András Facebookja

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 21. 18:41
100 arcú /metán etán bután propán ...profán BUTÁN...........
olajfa1
2021. november 21. 17:48
KRITIZÁLNI A LEGKÖNNYEBB! Az osztrákokat meg nagyon legyőzte a kommunyizmus... meg a "demokratikus radikális erőszak"!...
Aerion
2021. november 21. 13:23
A probléma az, hogy akik ma demokratának nevezik magukat, kevés kivételtől eltekintve, mint például nálunk a kormánypártok, kivétel nélkül a demokrácia ellenségei. Különösen a moslékkoalíció tagjai, élén a dékával. Ezek úgy mond, demokráciafelfogása egyenlő a totalitarizmussal, semmiféle ellenvélemény vagy kritikát nem fogadnak el, politikai ellenfeleiket likvidálni szándékozzák, és nem pusztán politikai, hanem fizikai értelemben is, ha a helyzet úgy hozza. És úgy fogja hozni 2022-ben. Ezek a demokrácia ellenségei. Ezek a nemzet ellenségei. Ezek az emberiség ellenségei.
Jeromos16
2021. november 21. 12:28
Mostanság történnek meglepő dolgok az ellenzéki tevékenység ellenzéki megítélésében. Talán kezdik felfogni, hogy amit az összefogás esetleges győzelme ígér, az lehet hogy rosszabb lenne, mint a jelenlegi rendszer, melyet oly sokat bíráltak. Csak így tovább! Ha az elfogultság szemüvegét egyre többen leveszik, azzal javulhat a tisztán látók aránya. Remélem ez többeket erre ösztönöz majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!