Nem hiszem el!

2021. november 19. 07:54

Ha valaki azt mondja, hogy egy év elteltével ugyanott tartunk majd, nem hittem volna el neki.

2021. november 19. 07:54
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„Nem hiszem el! Napra pontosan egy éve készült ez a fotó, amikor a járvány második hulláma tombolt éppen! Ott a dátum a képen! Ha akkor valaki azt mondja, hogy egy év elteltével gyakorlatilag ugyanott tartunk majd, biztosan nem hittem volna el neki.

Szombattól – fő szabályként – megint kötelező lesz a maszk zárt térben. Például az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a múzeumokban, a színházakban és a mozikban. Marad a kötelező maszkhasználat a tömegközlekedésben. Az iskolákban az igazgatók dönthetnek.

Néhány kivétel lesz, ha megjelenik a pontos kormányrendelet, akkor lesz érdemes ezeket tisztázni.  Ennél is nagyobb baj, hogy a külföldről – főként Ausztriából – érkező friss hírek már valóban aggasztóak:

  • lezárások, kijárási korlátozás (oltottak és oltatlanok számára), amelyek az előrejelzések szerint legalább 3-4 hétig tartanak majd;
  • jövő héttől kényszerszünet lesz az iskolákban (egyelőre Felső-Ausztriában és Salzburg tartományban);
  • és percenként hangzik el a figyelmeztetés a szakertőktől(?), hogy a tavalyinál is rosszabb lehet a karácsonyi, újévi időszak;

Ugye érezhetem, érezhetjük úgy, hogy soha nem lesz vége!!

Utóirat: amint tisztázódnak a hazai szabályok és például az osztrák lezárások részletei, írok majd egy pontos összefoglalót, hogy mire készüljünk a következő hetekben.”

Nyitókép: Armin Weigel / DPA / AFP. Illusztráció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. november 19. 15:57
ez azért van mert az oltás szinte 100%ban megvéd a fertőzéstől...
Macskakalapban2
2021. november 19. 13:12
KÖTELEZŐ OLTÁST!!!!
mokány
2021. november 19. 11:48
Minden érthető , ha tudod , hogy a világelit , a Föld lakóinak 99 % át fölöslegesnek tartja . Ez az alak , csak úgy csinál , mintha nem tudná .
Robur
2021. november 19. 11:25
Mert egy ostoba kis buzi vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!