Nekem a Balaton az Ipanema

2021. november 16. 18:19

Homonnay Gergely posztja elgondolkodtatott.

2021. november 16. 18:19
null
Jantek Gyöngyvér
Hetek

„Eddig a napig szinte semmit nem tudtam a szerzőről, de elém került egy bejegyzése arról, milyen kaján örömöt érez, amikor szülők nyűglődését látja az éppen hisztiző gyerekeikkel. Neki ugyanis nincs gyereke, mert (idézem) »az Isten buzinak teremtette«, és úgy tűnik, nem is vágyik arra, hogy apa legyen.

Így folytatja: »Azt el is felejtettem mondani, hogy amikor a januári hőségben Rióban esténként bulizni mentem, és pár óra alvás után karikás szemmel mentem ki Ipanemán a strandra, nagyon sokat gondoltam azokra a barátaimra, akik szintén nem tudták kialudni magukat, mert jött a gyerek foga.«

Először felhúztam magam azon, hogy lehet ennyire felszínes módon megközelíteni a szülő-gyerek kapcsolatot. Aztán más irányba kanyarodtak a gondolataim. Mert tényleg, milyen logikátlan és érthetetlen lehet egy kívülálló számára, hogy inkább a három gyerekem életét építem, ahelyett, hogy Ipanémán süttetném magam a napon. A gyerekeimmel szivok, akik tényleg hajlamosak egymás hajába kenni ezt-azt, ahelyett, hogy végre pihennék, mint évek óta talán egyszer sem. Sőt, jó eséllyel soha nem fogok eljutni Brazíliába, mert másra megy el a pénz. Miért választjuk a ricsajt, a sok extra terhet, feladatot, munkát, miért mondunk le a magunk kényelméről olyan sokan, amikor választhatnánk a könnyebb utat és a szórakozást? (Tudom, a gyerektelenség sokak számára egyáltalán nem választás kérdése, és ezért ez nem is nekik szól!)”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erdőmester
2021. november 17. 13:10
Az ilyen Homonnay féle megnyilatkozások egyáltalán nem tesznek jót a homoszexuálisokkal szembeni elfogadásnak, toleranciának. Sajnos egyenlőre nem láton Őket elítélően nyilatkozni Homonnayról, pedig sokan akarnak így vagy úgy gyereket abban a táborban. Most kellene Őt elküldeni Nekik a melegebb éghajlatra. Azért mi megtesszük. Ez a féreg egy gennyes kellés a társadalom alfelén.
afium
2021. november 16. 22:59
A fickó (H.) szót sem érdemel. Az írás pedig jó szándékú, de gyenge: "így nem kéne a gyerekneveléssel bajlódók nehézségein sem örömködni. Vagyis persze lehet, bármin lehet, csak nem stílusos." Ez a legkomolyabb érve: "nem stílusos"! Elképesztő aránytévesztés. Azt kellett volna írnia, hogy az élet alapvető, egyszerű és igaz dolgain gúnyolódni egyszerűen: embertelen.
Teréz A Piréz
2021. november 16. 19:55
Homonnayból hiányzik az egyik alapvető életösztön, a szaporodás. Így semmiképpen sem teljes értékű emberi lény.
Akitlosz
2021. november 16. 19:32
"Miért választjuk a ricsajt, a sok extra terhet, feladatot, munkát, miért mondunk le a magunk kényelméről olyan sokan, amikor választhatnánk a könnyebb utat és a szórakozást?" Kit mi boldogít. Az emberek boldogok akarnak lenni, ehhez azonban különböző embereknek különböző szükségleteik vannak. S mivel mindenki magából indul ki, ezért sokan tévesen azt a következtetést vonják le az őket boldogító dolgokból, hogy a többi embert is ugyanazok a dolgok boldogítják, de ez nem feltétlenül van így. Baj ebből akkor lesz, ha megpróbálnak hittérítőt játszani, s a saját boldogságuk feltételeit rá akarják erőltetni más emberekre. Hiszen ugye biztosan tudják, hogy az őket boldogítja, akkor nyilván másokat is. Csak hát könnyen lehet, hogy ami az egyiknek a boldogság forrása, az a másiknak kínszenvedés. Ezért veszélyesek társadalmilag a saját értékrendjüket másokra rákényszeríteni akaró hittérítő alkatok. Nem tudom, hogy a szerző mit csodálkozik azon, hogy akiről ír ő mástól boldog, mint a szerző. Az lenne a furcsa, ha nem így lenne. Egyikük sem cserélne a másikkal. Szerencsére nem is kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!