Nekem nem tetszik az, ami Demeter Szilárddal történik

2021. november 10. 16:10

A szent felháborodás nem azért van, mert leszarozott valamit, ami közben nem is szar.

2021. november 10. 16:10
Diétás Magyar Múzsa
Diétás Magyar Múzsa
Facebook

„Úszok kicsit az árral szemben.

Nekem nem tetszik az, ami Demeter Szilárddal történik. Azzal semmi bajom nincs, ha mint Orbán egyik kultúracsinálóját szidják kissé. De nehogy azzal legyen már bajunk, hogy valaki azt mondja, hogy X író, Y színház vagy akár az egész magyar irodalom vagy színház szar. Lehet, hogy nem szar. Meg az is lehet, hogy igen.

De ez szubjektív megítélés kérdése. A pasas ráadásul elmondja, hogy nem az alapján oszt pénzt, hogy szerinte valaki szarul vagy nem szarul ír.

A bajom azzal van, hogy a szent felháborodás nem azért van, mert leszarozott valamit, ami közben nem is szar. A bajom azzal van, hogy ő ezek szerint nem mondhat olyat hogy valami szar. Szerintem mondhat, még felkent kultúrpápaként is, még akkor is ha esetleg a felkenést nem érdemelte meg.

Arra, hogy Demeter Szilárd azt mondja, hogy szerinte valaki szarul ír vagy rendez, csak legyintek. Ha szerinte így van, hát így van, nem érdekes. Amikor viszont erre egy rendes boszorkányüldözés indul a magyar kultúrának abban a sarkában amelyik azt hiszi magáról, hogy ő az egész magyar kultúra, na dann entsichere ich meinen Browning.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 11. 10:08
NOS!!!!!!!!!!!!!!!!! Tegnap a Vezércikkben Demeter megmutatta, hogy kinek van 2-3-szor annyi agya, mint az őt bírálóknak! Akinek nem tetszik, az nyugodtan nézze Sárosdi Lilla bocskorát! A liberális gőg undorító! Boesme szakdolgozata, Keronyik angolja, Kunhalmi bérlete, Tüttő arckrémje, ...Egyébként Demeternek éppúgy lehet magánvéleménye, mint Rudolf Péternek, akinek jelleme megmutatkozott nem is olyan régen!...........
annamanna
2021. november 11. 05:04
"Szikora Róbert Lezsák Sándorral közösen írt musicalt Árpád-házi Szent Erzsébetről Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje címmel készül musical Árpád-házi Szent Erzsébetről – derült ki a produkció hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, melyen az MTI tudósítója is ott ült. A musical alapanyagát Zsuffa Tünde Az Ég tartja a Földet című regénye szolgáltatja, az írónőnek a szövegkönyv írásában Lezsák Sándor fideszes politikus, az Országgyűlés alelnöke segített, a zenét pedig Szikora Róbert szerezte. A darabot a tervek szerint február 26-án mutatják be Budapesten, melyet egy kárpát-medencei turné követ. A rendező Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója lesz, és az is biztos, hogy szerepet kap majd benne Dolhai Attila is, de a válogatásra csak novemberben kerül sor. (...) Pataki András, a musical producere a sajtótájékoztatón elmondta: az előadás létrejöttét és turnéját az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint 156 millió forinttal, a Miniszterelnökség mintegy 310 millió forinttal támogatja. A produkció két fővédnöke Kásler Miklós, az Emmi tárcavezetője és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Zsuffa Tünde író szerint a készülő darab a hazaszeretetre fog tanítani, és rehabilitálja majd Szent Erzsébet anyját, II. András meggyilkolt feleségét, a bajor származású Gertrúd királynét. Szikora Róbertben elmondása alapján már az 1970-es évek közepén megfogant egy Szent Erzsébet életéről szóló zene megírásának gondolata, amikor Türingiában, Wartburg várában és környékén járt, de csak a 2000-es években kezdett el dolgozni a zenén, és 2019-ben kérte fel Zsuffa Tündét a történet megírására. Szikora célja, hogy a Kiss Gábor hangszerelésében megszólaló „musical zenéje a mai kor zenéjéhez hasonlítson, a stílusok közötti átjárások jelenjenek meg a zeneműben”. Miközben a díszlet és a jelmezek az 1200-as évek elejét idézik meg, ehhez kapcsolódik a „nagyon mai zene”." https://telex.hu/kult/2021/11/08/szikora-lezsak-szent-erzsebet-musical
annamanna
2021. november 11. 05:02
Ugyanarról az oldalról idézem: "Tegnap a Vezérfőszerkesztő kapott hideget-meleget azért, mert szerinte Demeter megnyilatkozásai nem teljesen elítélendőek. Na most abban nincs vita közöttünk, hogy Demeter Szilárd egy különösen undorító alak, tipikus uborkafára felkapaszkodott senki. Eleve semmi más indoka sincs a pozícióba emelésének, mint hogy a NER az irodalmi életet is közmunkásítsa, ahol a megélhetésed Döbrögi Nagyúr kegyelmétől függ. Erre kiválóan alkalmas egy kisebbségi komplexusos erdélyi féltehetség, aki a jó magyar hagyományoknak megfelelően egyszerre gyűlöli és irígyli a budapesti (nem feltétlenül fajmagyar) liberális értelmiséget (BLÉ, ugye). Viszont a dolog másik oldala, hogy nem téved teljesen, amikor a Felkent Magyar Européer Írókon és Színházcsinálókon azt a minőséget kéri számon, amit ők saját maguknak olyan magától érthetődően tulajdonítanak. Meg hát - amint a Wahorn-ügy is megmutatta - européerségben sem vagyunk még teljesen ott, ahol a 21. század elején lenni kéne. Összességében tehát nem biztos, hogy rossz dolog, hogy ezt a témát Demeter felvetette. Érdemes lesz elgondolkodni rajta, és megvitatni a nagy nyilvánosság előtt. De persze csak azután, hogy Demetert és az egész NER-bagázst elhajtottuk a búsba. Panamajack" És: "Hát, nálunk már csak így mennek a dolgok. A tehetség MINDIG utat tör!" "Várkonyi Andrea beül a TV2 igazgatóságába" https://telex.hu/szorakozas/2021/11/10/varkonyi-andrea-beul-a-tv2-igazgatosagi-tanacsaba És: "Most már legalább tudjuk, miért produkálta magát Robi annyira az eucharisztikus kongresszuson. Felkészül Tóth Gabi..." "Szikora Róbert Lezsák Sándorral közösen írt musicalt Árpád-házi Szent Erzsébetről" https://telex.hu/kult/2021/11/08/szikora-lezsak-szent-erzsebet-musical
székelyszó
2021. november 10. 18:13
kiszerettem a színházakból, nincsenek számomra érdekes darabok, olyan színész egyéniségek, akiket érdemes nézni...pedig anno elmentem Mensáros Lászlóért Budapestről Debrecenbe - SZFE-s volt diák ismerős mondja, hogy szidnia kell a Fideszt, különben kiközösítik, nem jut munkához - Enyed Ildikó minapi ország gyalázása is szándékosan nyomja az "ebben az országban milyen szar gombot"... pedig jó filmet csinált, csak nem kéne politikai véleményével belerondítani a napjaimba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!