Lázár János álma

2021. november 18. 10:06

Ébresztő, János, vége a kongresszusnak!

2021. november 18. 10:06
null
Dávid Ferenc
Hírklikk

„A diszkriminatív és nem normatív eszközökkel végrehajtott »multi üldözés« visszariaszthatja a magyarországi befektetéseket tervező egyéb – nem kereskedelmi – vállalkozókat is. Miért hoznák a pénzüket egy olyan országba, ahol a kormány nem piac-konform eszközök bevetésével sérti a tulajdon szentségét, és korlátozza a vállalkozás szabadságát? A jogbiztonság számukra legalább olyan fontos, mint a befektetés megtérülése.

A Magyarországon működő multinacionális kereskedelmi láncok több tízezer embert foglalkoztatnak, és ebben a körben szinte ismeretlen az úgynevezett fekete munkáltatás. E cégek vállalati szintű bérszínvonala jelentősen meghaladja a hazai tulajdonban működtetett üzletláncok kereseti nívóját, és így több személyi jövedelemadót és járulékot is inkasszálhat általuk a központi költségvetés. Vajon az államilag gründolt »magyar kereskedelmi óriás« is biztosítja a kedvező bérkondíciókat?

Rövid értekezésem végén beszéljünk a legfontosabbról, a vásárlói közérzetről és az árakról. Szeretjük a tágas eladóteret, a tömött, áttekinthető gondolasorokat és a kényelmes parkolókat. Nem hagyható említés nélkül, hogy az átlagos magyar polgár bér- és árérzékeny, szárnyaló infláció esetén különösen. Az új – »nemzeti színű« – kereskedelmi lánc biztos, hogy képes a multik teljesítményét hozni? A magas termelési költséggel előállított magyar árucikkek olcsó áron történő értékesítése életszerű? Ha rosszak a beszerzési feltételek (a beszerzési árak), akkor a fogyasztói árak meddig fognak emelkedni?

Az ország miniszterelnöke a Fidesz vasárnapi összejövetelén azt mondta, hogy »mi magyarok vagyunk, és nem hülyék.« De nem ám! Silány minőségű hazai terméket drágán, még Lázár kedvéért sem fogunk vásárolni. Ébresztő, János, vége a kongresszusnak!”

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tobit
2021. november 19. 13:36
Egyetértek Lázár Jánosal de bizonyos értelemben Dávid Ferenccel is. Előbb a Magyar kereskedelmet kellene úgy felfejleszteni, hogy versenyképes legyen, legalább annyira mint a CBÁ,(persze nem a CBÁ lánchoz tartozó méregdrága boltokra gondolok hanem magára a CBÁüzletláncra!)hogy ha kivonulna egy- két multi, a kereskedelmi dolgozók ne kerüljenek utcára ne generálódjon munkanélküliség. Ez viszont több mint nehéz.
Agnieszka
2021. november 19. 09:37
A mi CBA-nk a várossá avanzsált község közepén van, az épület újnak számít, parkolóhely bőségesen van. A zöldséges rész szuper. A hentespult szintén. A boltban főznek, ráadásul nagyon jól, déltájban hosszú sor kígyózik a meleg-konyha pult előtt. A krumplin VAN petrezselyem szórás. Nagyon megfizethetőek. Náluk találtam meg nemrégiben a kedvenc mustárunkat, magyar termék, édeskés, magos, cseh mustárnak hívják, Ízmester. Van vagy ötféle. Ha lehet, vásároljunk magyar cégnél magyart. Van ilyen is.
amca
2021. november 18. 21:41
Dávid csillag csak az őskomcsi lpban osztja ostobaságait.
útonjáró
2021. november 18. 21:11
ezek a dk-s prolik igyekeznek meghonosítani M.o-n a trash-politikát... úgy kommunikálnak, kb. mint a sarki kocsmában a lumpenprolik... (jakab, vadai, tordai, dávid, fletó, stb., stb...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!