Sokat jelent, ha betölthetem a híd (talán még létező) szerepét

2021. november 25. 14:37

Mindkét oldalnak tisztán a szemébe tudok nézni, cenzúra nélkül vállalva gondolataimat.

2021. november 25. 14:37
null
Vecsei H. Miklós
Facebook

„Budapestért díjat vehettem át múlt héten. Külön öröm, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, »fideszes« polgármester terjesztett fel, és Karácsony Gergőtől vehettem át. Nem szeretnék túl gyakran véleményt nyilvánítani, inkább igyekszem színházat csinálni csendesen és amennyire botladozásaim közt kitellik – becsületes és figyelmes lenni szeretteim szűk körében... de ha mégis ilyesmi helyzetbe kerülök, akkor sokat jelent, ha betölthetem a híd (talán még létező) szerepét, és mindkét oldalnak tisztán a szemébe tudok nézni, cenzúra nélkül vállalva gondolataimat. A díjat a szerepeimért és a Poketért kaptam. Az előbbiért mestereimnek és közvetlen alkotótársaimnak (Attila, Adrián és a Víg társulata), az utóbbiért családomnak és a Poket csapatnak vagyok rendkívül hálás. Remélem, hogy sok szép dolgot tudunk még véghez vinni becsülettel.

A rend kedvéért és a politikai sértettséget elkerülve megjegyezném, hogy tavaly Novák Katalin és Kásler Miklós a Fiatalokért-díjat adta volna nekem, de az SZFE körül kialakult helyzet miatt, amiről rendkívül komplex, de gyerekessége miatt alapvetően elszomorító véleményem volt, kértem, hogy előbb hadd kezdeményezzünk párbeszédet. Sajnos ez nem történhetett meg, így nem tartottam reálisnak, hogy elfogadjak egy díjat, aminek a névadóiért (Fiatalok) nem folytathatok párbeszédet. Biztos vagyok benne, hogy az ilyesmi kapkodás és figyelmetlenség, az én részemről is, hamarosan visszaáll egy emberibb tempóba. Egyszerűen nem történhet máshogy. És még egy apró dolog, édesapám is megkaphatta ezt a díjat éppen abban az évben, amikor születtem, a hajléktalanokért végzett munkájáért. Köszönöm!

És csók Kolozsvárról!”

Nyitókép: Budapest, 2018. április 11.
Vecsei H. Miklós színművész, az egyik ötletgazda beszél az első POKET automata átadásán a fővárosi Örkény Színházban 2018. április 11-én. A Madách téren, az Örkény Színház előtt álló automatából okostelefon méretű zsebkönyvek, kortárs és klasszikus irodalmi művek vásárolhatók.
MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2021. november 26. 07:25
Tehetséges, tiszta-szívű művész. Gratulálunk!
tevevanegypupu
2021. november 25. 20:28
Ne hadoválj..Nováktól és Káslertől nem merted átvenni a díjat..
Galerida
2021. november 25. 18:57
Erre már van egy jelentkező, valami Márki-Zay nevű....
barany
2021. november 25. 17:36
Nem helyeslem az ifjú Vecsei megtámadását azért, mert nem harcol az ellenzékkel. Nem mindenki annyira harcos, mint mi itt legtöbben, az ellenzéki kommentálókkal "küzdve". Ha harcolna, elveszítené a lehetőséget hivatása gyakorlásához. Sajnos, a fővárosi színházakban jobboldali színész alig, de vidéken is nehezen kap szerepet. Ami ugyanakkor még jól is jöhet a nemzetközi politika és média rágalmainak visszaveréséhez. Vannak magyar állampolgárok, akik nem politizálnak, legfeljebb a választáson. Akkor viszont elvárjuk, hogy foglaljanak állást az országépítők mellett, és az országrombolók ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!