Hát, majrésabb polgártársaink miatt ideiglenes jelleggel ilyen kellemetlenségeket el lehet viselni

2021. november 18. 16:38

Csak az a baj a maszkviseléssel, hogyha bevezetik, nem vezetik ki.

2021. november 18. 16:38
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Amúgy többször elmondtam, ha másért nem, hát, majrésabb polgártársaink megnyugtatása miatt ideiglenes jelleggel ilyen kellemetlenségeket el lehet viselni. Csak az a baj a maszkviseléssel, ahogy az összes többi korlátozó intézkedéssel, hogyha bevezetik, nem vezetik ki, amint a bevezetők szerint is okafogyottá vált. Tavaly április 27-től volt kötelező maszkviselés a BKK járatain, és érvényben volt a rendelkezés egészen novemberig, amikor is országosan is bevezették. A tömegközlekedésben egész nyáron hordani kellett a maszkot Budapesten. Csak egy dolog nem volt ekkor: járvány. Ami aztán a buzgó maszkviselés ellenére beköszöntött ősszel. Tavaly november végétől, december elejétől estek a számok egészen februárig. Az összes korlátozó intézkedés érvényben maradt. Ennek ellenére a járványgörbe újra felszökött. Ideje lenne közölni a vírussal, hogy milyen fantasztikusan hatásos intézkedéseket vezetünk be ellene, mert úgy tűnik, nem akar róluk tudomást venni.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2021. november 20. 14:39
Az a baj ezzel, hogy éppen azt hagyod ki András, ami a lényeg. Hogy tömegével szartak az emberek a maszkviselésre, vagy hordták állon, hogy 1 mp alatt felhúzzák ha épp nem tudták megúszni. Tavaly simán ittak, meg ettek kötelező maszkviselés mellett a BKV-n a környezetemben. Most két hete egy hülye liba folyamatosan tüsszögve meg orrot fújva metrózott abban a kocsiban, amiben én voltam. Volt maszkja, de effektíve nem viselte, mert 10 mp-enként kellett elővennie a zsebkendőt. Tegnap távolsági buszon szisszentek mellettem a dobozos üdítők, holott kellene a maszkot hordani. Ha csak azt nézzük, mennyien tesznek arra, hogy egy ingyenes oltást beadassanak maguknak, akkor lehet némi fogalmunk arról, hogy a maszkviselést mekkora tömeg hagyja előszeretettel figyelmen kívül. Szóval ez az iromány most marhára nem klappol.
WLaci
2021. november 19. 13:12
Ez az ember nem normális. Szégyen, hogy oszthatja az észt a médiában. Átlátszó? Spirit? Ilyenek írnak nálatok újságot?
Agnieszka
2021. november 19. 09:22
Ez egy nagyon nem kellemes betegség, viszonylag új, az eddigi hullámokban elég sokan meghaltak, nemcsak olyanok, akiknek, sajnos, egyébként is kifelé állt a rúdjuk. Túl sok gondolkodás és latolgatás nélkül FEL KELL VENNI az INGYENES oltást. Az idősek, cca. fele krónikus beteg, 2. típusú cukorbaj, magas vérnyomás, különböző szív és ízület problémák általánosak, de ők azok, akiket egzisztenciájukban közvetlenül NEM fenyeget a kór, az ország helytállása következtében a nyugdíjuk, kevesebb bár, mint a fizetés, amiért dolgozni kéne, de pontosan érkezik. A karantén NEM megoldhatatlan gond. Élniük kell minden lehetőséggel a fertőzés veszély ellen. A gyerekeknek mindig hiányozni fog az, amit a hézagos járvány alatti oktatásban elmulasztottak. A nagyon okosok és érdeklődők, persze a több szabad idővel tudtak valami értelmeset csinálni, de mégis, ez kisiklás volt a megszokott kerékvágásból. A dolgozó fiatalok helyt álltak. Köszönet érte. Aki turizmusból jutott többlet jövedelemhez, vagy abból élt meg, annak az elhúzódó járvány katasztrófa, annál is inkább, mert ezen a vonalon volt, szerintem a legtöbb adózatlan jövedelem, és ez a tény nagyjából elzárta feléjük az állami segítség pénzcsapját. Mégiscsak jobb a kevesebb, de adózott jövedelem, legalábbis ilyen szempontból. Nagyon nehéz és MINDEN megéri, ami halvány reményt nyújt arra, h. NE kapjuk el. A maszk is.
Királyfi
2021. november 19. 08:14
Teljesen igaza van a pasasnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!