A Bitó-szalon legendája

2021. november 15. 17:41

Engem 2014 környékén invitáltak meg egy ilyen eseményre.

2021. november 15. 17:41
Vágó Gábor
Gemist

„Engem 2014 környékén invitáltak meg egy ilyen eseményre: fiatalítani akarták a résztvevők körét, mert a nyugdíjasklub már kezdett unalmassá válni.

Nem tudtam, hová is megyek, ezért vittem magammal a kutyám és egy közepes árkategóriájú bort, mint rendes házibuliba szokás. Az ajtóban libériás inas fogadott pezsgővel a tálcáján. Ekkor éreztem, hogy ez inkább egy kultúrantropológiai élmény lesz, mintsem önfeledten laza házibuli. A nagytérbe belépve egy nagykövet zongorázott és egy fiatal lány énekelt hozzá Schubertet.

A kisujjamat rögtön eltartottam, hátha azzal sikerül beolvadni a közegbe. Floki kutyám végtelen lejmolásba kezdett, inkább szabadjára engedtem, mintsem volt SZDSZ-es miniszternek magyarázzam, hogy mit és miért nem ehetnek a kutyák. 

A szalon fiatalításának hasonló elszenvedőivel sikerült azért egy jó beszélgetést kezdeményeznünk arról, hogy a NER egyre fokozódó elnyomásában hol is lehetnek a kitörési pontok, amikor is megjelent Farkasházy Teddy, aki a ‘80-as évek zalaszentgróti haknijainak történetével sikeresen szétverte az egyre fejlődő gondolatmenetet.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2021. november 16. 09:11
Hol vannak már a legendás idők, a földalatti mozgalom, ellenállás, helyette szalonokba gyűlnek az elvtársak a diktátor diktatúrájában. Szalonkomcsik.
excopp
2021. november 16. 08:01
- a (z egész) cikk tényleg jó - ami nekem tetszik, hogy egy komolynak tűnő politikai elemzésnek indult beszélgetést Fajkasházy szét tud verni - ez persze az egész szalon komolyságát szépen fémjelzi - meg Király Júlia kognitív nívóját is : -(
Syr Wullam
2021. november 16. 06:29
Azért a vérkommunista irodalomtörténész vérkapitalista lányával cigizni életreszóló élmény lehet. :-))
öszödibeszéd
2021. november 16. 06:28
Floki és a nagykutyák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!