Ki ír ilyet »etnikai magyarok», ukrajnai »magyar diaszpóra« ?

2021. október 12. 17:27

Látni kell az ukrán agresszív politikát, aminek sajnos állami oldala is van.

2021. október 12. 17:27
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ez egy rosszul lefordított orosz propaganda cikk. Ki ír ilyet »etnikai magyarok«, ukrajnai »magyar diaszpóra« – mind a két kifejezés sértő. A hadgyakorlat 400 km-re volt Ukrajnától, és Kárpátalja szóba sem került. Persze attól, hogy ez egy propaganda cikk, aminek senki se dőljön be, az igaz, hogy kárpátaljai testvéreinket egyes ukrán csoportok és állami szereplők részéről súlyos fenyegetések érik. Látni kell az ukrán agresszív politikát, aminek sajnos állami oldala is van, de azt is látni kell, hogy egyes orosz körök tüzelik a konfliktust, és nem értünk, hanem saját érdekükben. Oroszország üzleti partner, de azért, mert korrektek a felső szintű kapcsolatok, senki se gondolja, hogy barátság van/lesz, vagy hogy az orosz szolgálatok és propagandisták ne tüzelnék a magyarok ellen mondjuk az ukránokat vagy a románokat. Amit a Sputnik az Úz völgye ügyben csinált, az vérlázító. A világ egy szürke hely, sok árnyalattal.”

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alkaloidablog
2021. október 12. 21:36
Kárpátalján ma kétmillió ukrán él. Végtelenül lepukkant körülmények közt, hosszú évekóta felhergelve a legostobább soviniszta szólamokkal. A régi ruszin identitásnak mára híre-hamva sincs. Ugyan mit kezdenénk egy ilyen teljesen idegenné vált területtel? Maximum a délnyugati magyaroklakta járásokat lenne érdemes visszavenni, de már a történelmi magyar városok kérdése sem egyszerű. Minimu összekéne fogni a szlovákokkal, hogy a nagyobb, szláv területeket vegyék át ők, végülis valamilyen jogi alapot ahhoz is lehet kreálni.
villogókékfog
2021. október 12. 21:17
"Oroszország üzleti partner, de azért, mert korrektek a felső szintű kapcsolatok, senki se gondolja, hogy barátság van/lesz, vagy hogy az orosz szolgálatok és propagandisták ne tüzelnék a magyarok ellen mondjuk az ukránokat vagy a románokat." Kedves Attila! Tudjuk, és a mi vezetőink meg még jobban tudják.
Akitlosz
2021. október 12. 18:31
"A világ egy szürke hely, sok árnyalattal.” Azért nem mindegy, hogy ezüst vagy alumínium az a szürke. Vagy plutónium.
Akitlosz
2021. október 12. 18:29
Ki sajnálná Harkovot Oroszországtól, Bukovinát Romániától, Ilyvót Lengyelországtól, ha Kárpátalja hazatérne Magyarországhoz? Az ott élő emberek többsége is jobban járna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!