Hogyan bírta a 25%-kal rosszabbul szereplő Márki-Zay visszalépésre Karácsonyt?

2021. október 08. 11:33

Talán túl gyorsan akart még egy szintet lépni, hiszen alig két éve választották meg főpolgármesterré.

2021. október 08. 11:33
Magyari Péter
444.hu

„Akár tudatosan, akár az egyes fejleményeken felbátorodva, de Márki-Zay nagyon ügyesen húzta csőbe Karácsonyt. Előbb visszalépést ígért, aztán a visszalépés ügyét két opcióssá tágította, végül rákényszerítette a riválisát, hogy ő lépjen vissza.

Karácsony maga is sokszor élt már karrierje során azzal, hogy hirtelen oldalt váltott, és ezzel meglepte egykori szövetségeseit. A Miniszterlenöki Hivatal tanácsadójából egy új ellenzéki párt kampányfőnöke lett a 2010-es választás előtt; aztán kettészakította az LMP-t a 2014-es választás előtt; a 2018-as előtt pedig az Együtt helyett inkább az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett. A váratlan húzásaiból általában jól jött ki eddig, a karriere töretlenül ível több mint tíz éve, és ő vitte a legtöbbre az ellenzéki oldalon Orbán Viktor kormányzása óta.

Mostani bukásának része lehet, hogy talán túl gyorsan akart még egy szintet lépni, hiszen alig két éve választották meg főpolgármesterré. A félig-meddig kívülálló, pártok feletti, a 2010 előtti világgal szemben is kritikus, de azért az MSZP-vel szoros szövetségben mozgó politikus imidzse a fontos pozíciójával együtt kifáradhatott, és mostanra ő is »establishment-jelöltnek« számít. Szemben Márki-Zay Péterrel, aki immár az »egy mindenki ellen« képét a legjobban tudja mutatni a mindennel elégedetlen választók előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2021. október 08. 19:46
A felhőbe bámuló filozófus, aki szándékosan nem akarja észrevenni ami az orra előtt van. Nem inkább az az ok, hogy Karácsony katasztrofális fővárosvezetést produkált? Koncepciótlan felújítási dömping, dugó dugó hátán, 4milliárdos bukta 5 éves viszonylatban egy önkényesen elutasított reklámszerződés miatt, és még a villamosok is szintet léptek lefelé. Már az esőben sem mennek, nem csak a hóban. "Dehogyis, talán túl gyorsan akart még egy szintet lépni. Ez lehet az ok." Esetleg az az ok, hogy elég Gyurcsány Ferenc krákogása, hogy rémülten pillantson hátra akár egy sajtótájékoztató közepén, és ez nem vall éppen önálló jellemre? "Dehogyis, az imidzse a fontos pozíciójával együtt kifáradhatott. Ez lehet az ok." Talán annak is szerepe lehet benne, hogy felváltva emberkedett majd gazsulált az ellenlábasa irányában az előválasztás első fordulója után, bemutatva a határozatlanság archetípusát? "Dehogyis, csak hát mostanra ő is establishment-jelöltnek számít. Ez lehet az ok." Aha.
zolizolizoltan
2021. október 08. 16:07
Nem jó a szerző logikája. Egyedül Karácsony van pozícióban, éppenséggel a többi jelöltnek nagy a szintugrás. Inkább úgy érezhette, hogy hátba szúrták.
luisbathhelena
2021. október 08. 15:00
Kamubasült Pojáca. Ez a legtalálóbb amit ma olvastam Fenyőfáról
monuskaroly
2021. október 08. 13:57
Ekkora lenne a baj a moslék oldalon? Úgy látszik még annál is nagyobb. Maradt egy ismeretlen, pártnélküli figura és az ördög felesége. Nehéz lesz a választás, mármint azoknak az idiótáknak, akik ebből a kínálatból akarnak választani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!