A kormány elengedte a járványkezelést

2021. október 07. 10:36

Hagyják, hogy a fél ország belebetegedjen a kormányzásnak csúfolt, öntelt uralkodásukba.  

2021. október 07. 10:36
null
Bialkó László Gergő
Népszava

„Az valami egészen elképesztő, ahogy a kormány próbál úgy tenni, mintha már rég magunk mögött hagytuk volna a Covidot. Persze a veszélyhelyzetet meghosszabbították, vagyis továbbra is azt csinálnak, amit akarnak, csak valamiért a járványkezeléssel kapcsolatos intézkedésekkel nem szeretnének bajlódni. Úgy csinálnak, mintha az elmúlt másfél év meg sem történt volna, s mintha annak nem lenne semmiféle hatása a jelenre. Mintha a koronavírus egyszerűen eltűnt volna.

Csakhogy ez nincs így. Ezt mindenki tudja, látja, érzi, tapasztalja. Tudja a kormány is, de azzal érvel, hogy az oltás működik. Ami igaz, de ez nem jelenti azt, hogy végleg el is tüntette volna a vírust a Föld színéről. (A magyar lakosságnak ráadásul még mindig csak kicsivel több mint a fele van beoltva.) Láttunk példákat arra is, hogy azok is lebetegedtek, akik felvették mindkét vakcinát. Persze tudjuk, hogy az oltás a súlyos lefolyást előzi meg, de azért az enyhébb kimenetel sem túl kellemes. Arról nem is beszélve, hogy a beteg ember kiesik a munkájából, vagyis, hogy a kormány is értse: nem tud hozzájárulni a GDP növekedéséhez.

De hogy ne csak statisztikai adat legyen az ember, jómagam is azt tapasztalom a közvetlen környezetemben, hogy a teljes oltottság mellett is sokan kidőltek, az iskolákban pedig egyre több a köhögő, beteg gyerek. Mindezek fényében felvetődik a kérdés: nem kellene elővigyázatosabbnak lennünk? Elég csak ránéznünk a napi járványadatokra, hogy tudjuk, nem áll jól a szénánk.

Már az is mentené a kormány restségét, ha azzal számolna, hogy a korlátozások bevezetésével megvárja Magyarország álompárjának esküvőjét, a Vadászati Világkiállítás végét, meg mondjuk a Békemenetet. Nagyon kínos lenne, de legalább tudnánk a semmittevés okát. De már erre sem utal semmi jel. A kormány egyszerűen elengedte a járványkezelést.

Ha viszont jobban belegondolunk, végül is csak azt csinálják, amit eddig mindig: egyszerűen hagyják, hogy a fél ország belebetegedjen a kormányzásnak csúfolt nemtörődöm, öntelt uralkodásukba.”  

Nyitókép: MTI/Vajda János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Q913
2021. október 09. 19:59
Te idióta libsi-bolsi pöcs! Csak a szokások szájszagú szöveget tudod nyomni, mint a többi globalista pénisz. Mészáros - vadászati kiállítás stb.. Ostoba kommunista mantra, olyan ostoba, mint te. Jó pénzért otthonról lököd a gazdáid nyúlt ágyat nyomó szarokat. A Békemenet meg pont az ilyen gyökerek miatt lesz, mint te vagy. Csak köpködni, gyűlölköni és elégedetlenkedni tudsz, de csak az is gazdáid megrendelésére. Népszavaza... Kommunisták... Igazság...
SandorL
2021. október 08. 03:56
Nem tudom ki ez a pasas, de esze nem sok van. Igaz a nepszavanal az standard, - no-, de a mandinak minek szemlezni? Van valami titkos terv?
madarpok
2021. október 07. 22:51
Az iskolában nem több, hanem lényegesen kevesebb a beteg gyerek. Több, mint 400 gyereket tanítok. Tudom, látom. A Tisztelt szerző vagy nincs információk birtokában, vagy egyszerűen-bolsi módjára-hazudik. Szeptember elején előfordult, hogy ca. 10-en hiányoztak a 40 fős osztályokból, ma 1-2 fő volt a hiányzók száma.
VeJoLa
2021. október 07. 21:46
Hogy élvezné a népszara, ha nálunk is kötelező/kikényszerített oltás lenne, és nálunk is vízágyúzgatná a rendőrség az ellene tüntetőket! - De nálunk önkéntes és választható, nincs "védettségi" diszkrimináció, és nem hergelik az oltottakat se az oltalanok ellen! Jó nálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!