A felvidéki magyarok magyarul beszélő szlovákok?

2021. október 20. 10:45

Akkor a magyarországi szlovákok szlovákul beszélő magyarok?

2021. október 20. 10:45
Gubík László
Facebook

„Tomáš Valášekhez: Ha a felvidéki magyarok magyarul beszélő szlovákok, akkor a magyarországi szlovákok szlovákul beszélő magyarok? Ezt nekik is elmondta? Ugye hogy ugye? Ivan Korčokhoz: Mikor történelmi kérdések feszegetésénél egy egyszerű bocsánatkérés helyett (melyet ráadásul korábbi főnöke, Matovič megtett), azzal a gőggel válaszol, hogy »próbálják a szlovákiai magyarok a világot egy percig a mi szemünkkel látni«, javaslom belegondolni a következőbe:Mi lett volna, ha Adenauer külügyminiszterként egy izraeli lapnak azt válaszolja, hogy »próbálják már egy kicsit a mi szemünkkel is látni a világot, elvégre mi baj van abban, hogy mi önöket el akartuk tüntetni a földünk színéről?«

Majd ha megtörtént a megfelelő bocsánatkérés és a rehabilitáció egy nettó (és részben sajnos sikeres) magyartalanítási kísérletért, akkor tovább lehet gondolni ezt az eszmecserét. De addig egész egyszerűen sértő ez a visszavágó és relativizáló hangnem. Írom ezt a magyar-szlovák barátság megrögzött híveként. Mert barátság csak őszinte beszédre épülhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. október 20. 19:48
Fordítva igaz. A szlovákok szlovákul beszélő magyarok.
Dunhill67
2021. október 20. 18:23
a szlovák az az a cseh (akibe "belepiszkált" a magyar és a lengyel is) aki tud magyarul :-D
nempolitizálok
2021. október 20. 17:35
Sok kisebbrendűségi komplexusban szenvedő szlovák örülne, ha Felvidék újra Magyarország lenne.
Ildikó99
2021. október 20. 15:47
Jó nevettem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!