Térdelj, bűnös! Különben betérdeltetünk!

2021. szeptember 08. 14:33

Akiket be lehet térdeltetni, azok bármire hajlandók egy kis elismerés érdekében.

2021. szeptember 08. 14:33
null
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok

„Haász még tovább rontja az elmeállapotáról kialakult határozottan rémisztő képet, amikor teljesen komolyan azt javasolja, hogy keressünk magunknak bűnöket a saját történelmünkben és térdeljünk azért. Amerikában a betérdeltetés ráadásul teljesen személyes jellegű, például rendőrök térdelnek a BLM-aktivisták előtt. Tehát azért térdeljünk le valaki előtt csak a bőrszíne miatt, mert egy hozzá hasonló bőrszínű egyénnel egykor történt valami rossz. A focimeccsen a focistáknak általában kell térdelniük, de ha ebbe belemegyünk, pillanatokon belül járhatunk majd mindenhová térdepelni, ahová betette a lábát a patriarchátus, a strukturális elnyomás, a magyar felsőbbrendűség – ami államalkotó voltunkból következik –, vagy bármi más, tetszőlegesen választott ostobaság, amit valami gazember vagy elmebeteg kifogásol. Tehát Neked, kedves olvasó, térdelned kell majd, általában és egyenként bármiért, amit a haladók térdelési okként határoznak meg.

Kár, hogy térdepelésmániás szerzőnk nem ismeri a gesztus szó jelentését sem. A gesztus ugyanis akkor hiteles, ha valódi, személyes és őszinte. És akkor van értelme, ha a gesztus címzettje megkapja, és képes helyesen értelmezni azt. Vagyis képes felmérni a gesztus kontextusait, célját és ennek következtében elkezd más módon gondolkodni a gesztustevőről. A gesztus célja, hogy előre vigyen. Alapvetően személyes kapcsolatokban, vagy közvetlenül érintkező közösségek esetében van értelme. Ha gesztust akarnak kikövetelni valakitől, vagy ki akarják azt kényszeríteni, a cél nem más, mint a másik megalázása, legyőzése. A gesztus ugyanis mindig önkéntes, alapvetően kellemesen lepi meg a címzettjét. Ha gesztusnak van értelme, akkor eléri célját és a másik fél is gyakorol valamiféle gesztust a kezdeményező irányába. Általában egy külső szemlélő tudja csak eldönteni, hogy a gesztus arányos és becsületes szándékú volt, mint ahogy azt is, hogy esetleges visszautasítása helyes-e vagy helytelen, az ellentéteket tovább élező tett.

Ennek a térdelésnek nem is az a célja, hogy mi gesztust gyakoroljunk. Ennek a térdelésnek az a célja, hogy kimutassuk, elismerjük az összes bűnünket. Sőt azt, hogy az összes bűn a miénk. Nem is vétkezett más, csak mi. Haász elvtársnak is az ehhez a projekthez kapcsolódó beetetés a célja. Az áldozat mindig bűntelen, kárpótolni kell, a bűnösnek pedig nem bocsájtunk meg. Csak a haladók bűntelenek, ők fogalmilag képtelenek is arra, hogy rosszat tegyenek. Azt ígéri, hogy ha térdelünk, bevesznek bennünket a Jóemberek klubjába. Pedig nem. Ha térdelnénk, azt mondanák, hogy miután magunk is elismertük fertelmes bűneinket, még jobban kénytelenek megvetni bennünket, mint eddig. Ez az egész BLM egy bődületes zagyvaság, képviselői pedig elmebetegek és bűnözők egyszerre. Akiket be lehet térdeltetni, azok csak azt vallják meg nyilvánosan, hogy ők ostobák és gyengék egyszerre, bármire hajlandók egy kis elismerés érdekében. Köszönet a beismerésért, de ezt eddig is tudtuk a haladókról. Térdeljenek csak szépen egymás előtt!”

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. szeptember 09. 10:26
Betérdelni valakinek a gyomrába lehet... Letérdelni meg mondjuk a sarokba a kisgyereknek, miután valami rosszat csinált. Azért tanuljunk már meg magyarul, a kurva életbe! Ha már a médiában dolgozik az illető.
Magyarok Pásztora
2021. szeptember 08. 19:12
Térdeljen a dobrev a grécinek.
Box Hill
2021. szeptember 08. 19:00
Hogy melyik diktatúra az erősebb, az lemérhető abból, hogy térdelni még Sztálin előtt se kellett.
MayorAnna
2021. szeptember 08. 17:27
Mi a vérér' nem képesek az odaillő baszott igekötőt használni ezek az anyabaszó firkászok?! LEtérdel! - NEM Betérdel! Hogy szakadna rád egy mázsa szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!