Gyurcsány és az Eucharisztia

2021. szeptember 02. 10:26

A Demokratikus Koalíció elnöke gúnyosan kikacsintott a keresztényellenes „híveknek”.

2021. szeptember 02. 10:26
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Gyurcsány Ferenc, a pártjának hétvégi kongresszusán így fogalmazott: »Az Eucharisztia nevében (nevetés) nem ígérhetek bocsánatot, mert nem bocsátom meg azoknak, akik megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazámat
az elmúlt tizenkét évben.«

A kijelentéssel több probléma is van. Egyrészről értelmetlen, másrészről viszont – és ez a súlyosabb része a problémának – alkalmas arra, hogy a nevetség tárgyává tegye a keresztény identitást. Nem véletlenül volt ostoba derültség a DK soraiban… Tisztelet a kivételnek!

Az Eucharisztia nevében nem lehet megbocsátani. Ugyanis, ha nagy kezdőbetűvel írjuk, akkor az Oltáriszentséget értjük rajta, ha kicsivel, akkor az úrvacsorára, konkrét értelemben a keresztény szertartásra, illetve annak lényegi részére, a kenyérrel és a borral végzett liturgikus eseményre utalunk. Gyurcsány Ferenc mondata tehát rosszabb esetben félműveltségre utal, még rosszabb esetben azonban tudatos keresztényellenes kirohanás.

A politika világában a kereszténység egy sajátos magatartásforma. Meghatározza a problémákhoz való hozzáállást, bizonyos értékek melletti cselekvést, de önvédelem is egyben. A személyes hit és ennek közösségi megélése ettől elkülönül – az magán-, nem pedig közügy. Hitkérdésekről tehát politikai vitát nem nyitunk, ám értékkülönbségekről, ha szükséges, párbeszédet folytathatunk. A tolerancia viszont mindkét esetben kötelező. Gyurcsány Ferenc sem kivétel ez alól, bármit is gondoljon magáról.”

Fotó: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2021. szeptember 02. 15:02
Ez már megint bérmálkozott !!!
kaffogó hebrencs
2021. szeptember 02. 13:42
KIt érdekel, hogy mit gondol egy alkolista idióta?
Onurisz
2021. szeptember 02. 13:40
Nekem még a cinikus pimaszság jut eszembe erről a mondatról: "megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazámat az elmúlt tizenkét évben". Még Orbán Viktornak sem jött be 2006-ban, amikor azzal kampányolt, hogy "rosszabbul élünk, mint négy éve", mert nem éltünk rosszabbul, csak éppen hitelből éltünk jobban, ahogy ez hamarosan ki is derült, például Gyurcsány nyilvánosságra hozott titkos beszédéből. Mert 'megrabolták és tönkretették' a hazánkat Gyurcsányék. Az elmúlt tizenkét évben ezzel szemben megmentették az összeomlástól, rendbetették és növekedési pályára állították a hazánkat Orbánék és ennek következtében valóban jobban élünk évről évre, ahhoz képest pedig, amit Gyurcsányék átadtak, ég és föld. És akkor jön ez a pimasz sz.rházi és arról szónokol, hogy megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazáját ... És az elvtársak röhögnek.
-Zsolt-
2021. szeptember 02. 13:10
Hirtelen mennyi "eukaliptikus" lett itt Mo-n. Szerintem egy éve még az emberek 99%-a az sem tudta, mi a szar az, de 90% még most sem. Jogosan. De felőlem nyugodtan bohóckodhatnak. Nem zavar. Az hogy az én pénzem is benne van, az már zavarhatna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!