Újra a dekonstruálók szolgálatában az Európai Parlament

2021. szeptember 14. 19:23

Az EP határozata korunk tomboló baloldali programdiktatúrájának újabb lenyomata.

2021. szeptember 14. 19:23
null
Vágvölgyi Gergely
Mandiner

Az Európai Parlament kedden elfogadta azt a határozati javaslatot, amelynek értelmében az unió teljes területén el kellene fogadni az azonos neműek házasságának intézményét.

A baloldali programalkotás csapdájába már évekkel ezelőtt önként és dalolva sétáló parlament – miközben egyre ritkábban foglalkozik valós problémákkal és kérdésekkel – lassacskán felvonhatja az Open Society Foundation zászlaját is a hozzá tartozó épületek elé, mára ugyanis papírja van róla:

ideológiai végrehajtóközpontként működik és nincs sok köze eredeti funkcióihoz. 

Az EP döntése a 2020-as évek tomboló baloldali programdiktatúrájának újabb lenyomata. Az intézkedést persze jogkiterjesztésként exponálják: önmagukat pedig a jog bajnokaiként ünneplik most azok a politikusok, akik tudatosan vagy akár csak egyszerű bábként, de kiszolgálják a szélsőséges irányzatok család- és házasságellenes törekvéseit. Eközben élő bizonyítékaivá válnak annak, amit egyes elszólásaikban már maga a lobbi emberei is beismernek, mégpedig éppen azt, hogy létezik és tudatosan működik az az LMBTQ-aktivistahálózat, amely könyörtelenül hajtja végre agendáját a nyugati világban.

Az Európai Parlament döntése figyelmen kívül hagyja, hogy az azonos neműek kapcsolata per definitio sem lehet házasság, s az is keveseket foglalkoztat a most tapsolók közül, hogy a házasság intézményének megerősítéséért vajmi keveset (vö.: semmit sem) tett ez az intézmény, ellenben olykor-olykor sietett aggodalmának adni hangot, amikor egyik másik tagállam határozottan támogatni kezdte a házasság és a család intézményeit (lásd még: Magyarország). 

Szinte percre pontosan az EP nyíltan keresztényellenes döntésével egyidejűleg egy budapesti konferencián Balog Zoltán püspök felidézte azokat az időket, amikor a magyarok által kidolgozott Európai Roma Stratégiával kapcsolatban kialakult vitában a roma kultúra megerősítésének kérdését azért blokkolta az EP, mert a kultúra területén nem érezte kompetensnek magát. Mindez persze meg is látszik… 

Ma azonban érezte magában az erőt, hogy újraértelmezzen évezredes intézményeket,

és dekonstruálja a házasság, ezzel párhuzamosan pedig a család fogalmát, s feljogosítva látta magát arra is, hogy forradalmi hevületében radikális álláspontját megpróbálja mindenkire ráerőltetni. 

Eközben továbbra sincs terítéken az európai őshonos kisebbségek ügye, alig pár képviselőt foglalkoztat, hogy Afganisztánban házról-házra járva keresik a tálibok a keresztényeket; de beszélhetnénk olyan divatos kifejezésekről is, mint a versenyképesség, vagy az önérdekérvényesítő képesség, amelyekben az unió látványos bukást él át a globális politikai térben.

A szavazás végeredménye intő jel abból a szempontból is, hogy láthatóvá vált, milyen társadalompolitikai földcsuszamlások indulhatnak el hazánkban is, ha netán hasonló összetételűvé válna nemzeti törvényhozásunk. Isten őrizz!

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. szeptember 15. 06:04
Kedves Szerző! A szövegében egyetlen érv sincs az állásfoglalással szemben. Csak minősítések. Meg ostobaságok. Pl., amikor kijelenti, h az EU (állítólag) kulturális kérdésekben nem illetékes, viszont, amikor előtte jogi oldalról ragad meg egy kérdést, akkor gúnyosan a jog bajnokaiként aposztrofálja az előterjesztőket. Meg Sorosozik.. Próbálja már beleverni az agyába a szűk látóköre ellenére, h nem véletlenül világi szervezet az állam, alapvetően világi tevékenység a politika, és legfőképpen világi alapokon áll a modern, működőképes demokrácia. Amint a magyar állapotok is jól példázzák: ahol nincs széles körű egyetértés az alkotmányozásról, ott csak akkor lehet alkotmányozni, és olyan, a világi alapú közmegegyezéssel szembenálló passzusokat kodifikálni, amikor nem működik a demokrácia. És lám: a 2014 óta meglévő kétharmad, elcsalt körülmények között valósulhatott csak meg.
Naggy
2021. szeptember 15. 05:58
Szörnyű ez a világ, lassan már mindenki szembejön az úton. Kiben lehet még megbízni? Talán már csak Kim Dzsongunban.
Papamaci1957
2021. szeptember 14. 21:30
A sorosozásról: Soros csak a jéghegy csúcsa. Az igazi ellenség a "nem létező" háttérhatalom. Csak őt tolták előre.
péterx
2021. szeptember 14. 21:20
A dekonstrukció a relativizmus és az istentagadás ikertestvére: eleve ki van kapcsolva az Isten abszolt léte, s akkor teljes tetszőlegességgel és önkénnyel el lehet bármivel játszadozni, felelőtlenül. Itt az alaptévedés az, hogy nem az ember a legfőbb lény, hanem a Szentháromság, tehát az összes emberi fogalmi és politikai konstrukciót hozzá kell mérni az eredeti-adományozó, emberlétet megelőző Isten-léthez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!