Az Orbán-kormány látványosan leértékelte a családi pótlékot

2021. szeptember 15. 15:57

Olyan országot szeretnék, ahol kiszámítható jövő vár a fiatalokra, családokra.

2021. szeptember 15. 15:57
null
Harangozó Tamás
Facebook

„Az Orbán-kormány látványosan leértékelte – anyagi és erkölcsi értelemben is – a családi pótlékot, és ezzel nehéz helyzetbe hozott nagyon sok Tolna megyei családot is. Az MSZP előválasztási programjában a családi pótlék megduplázását, utána pedig értékállóságának megőrzését javasolja, nem csökkentve a gyermekek utáni adókedvezmény összegét sem. Az adókedvezményen keresztüli gyermektámogatás hátránya, hogy az alacsony jövedelműek közül nem minden gyermekes család tudja igénybe venni teljes összegben a gyermekenkénti adókedvezményt. Ennek kiküszöbölése érdekében javasoljuk olyan kiegészítő családtámogatás (kiegészítő családi pótlék) bevezetését, amellyel minden érintett adókedvezményre jogosult család hozzájut az adókedvezmény alapján elérhető gyermekenkénti támogatáshoz.

Olyan országot szeretnék, ahol kiszámítható jövő vár a fiatalokra, családokra. Térségünkben különösen nagy arányú az elvándorlás, alacsonyak a bérek. Kormányváltás után meg kell teremteni a lehetőséget az itt élők számára is, ehhez pénzre, munkahelyekre, beruházásokra, infrastruktúrára, és hosszú távon tervezhető jövőképre van szükség. A változást, csak együtt érhetjük el.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2021. szeptember 16. 11:54
Az Orbán-kormány látványosan leértékelte a családi pótlékot. És nagyon jól tette! Így sikerült csökkenteni a gyerekBŐL élő lumpenek számát. Viszont a négygyerekes anyáknak 0% a jövedelemadőjuk, ami alsó hangon is a duplája a családi pótléknak. Ennyi.
hav65
2021. szeptember 16. 11:01
A baloldal a segélyből élők rétegét akarja maga mögött tudni. Ezért az ígéreteik szerint minden ingyen lesz. Ott számítják el magukat, hogy a kormány munkájának köszönhetően ez a réteg még soha nem volt ilyen vékony.
excopp
2021. szeptember 16. 09:56
- no, Harangozó Úr! - még egy érv a minimálbér adómentessé tétele ELLEN - szóljon az elvtársainak is...
Harangláb
2021. szeptember 16. 08:51
Töki! Ezt a Bokros alatt már eljátszottátok! Megemeltétek dupljára a családi pótlékot, és egyidejűleg elvettétek a középosztálytól. Faszán beindítottátok a megélhetési szülést, a középosztály, meg kb. mára az Orbán-kormány családpolitikájának köszönhetően tért magához... Erre vagytok csak képesek, semmi többre...ja, meg a migránsoknak nyomatni a pénzt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!