Vége: az utolsó amerikai katonai repülőgépek is elhagyták Afganisztánt

2021. augusztus 31. 07:25

A tálibok a levegőbe lőve ünnepelték az utolsó amerikai katona távozását.

2021. augusztus 31. 07:25
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Vége: az utolsó amerikai katonai repülőgépek is elhagyták Afganisztánt a fedélzetükön katonákkal és a még Kabulban maradt diplomáciai személyzettel.

Sokan maradtak még: a Kabulból induló utolsó öt evakuációs járatot a még Afganisztánban tartózkodó amerikai állampolgárok közül egy sem érte el, nem jutottak el a repülőtérre.

Fejvesztett menekülés: az amerikai haderő augusztus 14-én kezdte meg az evakuálást, az elmúlt két hétben összesen több mint 120 ezer ember, köztük 5000 amerikai állampolgár evakuálását segítették elő, de 250 amerikai és többezer afgán állampolgár szeretné továbbra is elhagyni az országot.

Kétségbeesett magyarázkodás: Joe Biden amerikai elnök jelezte, hogy kedden beszédet mond majd, amiben ismét elmondja majd, hogy miért nem hosszabbították meg az augusztus 31-i határidőt.

Totális kudarc: az utolsó amerikai gépek felszállásával húsz év után hivatalosan véget ért az Egyesült Államok leghosszabb háborúja, ami röviddel 2001. szeptember 11-e után elkezdődött, és amiben közel 2500 amerikai katona és civil halt meg. 

A tálibok ünnepelnek: újságírók beszámolói és Twitterre posztolt videók szerint a tálibok a levegőbe lőve ünnepelték az utolsó amerikai katona távozását.”

Nyitókép: Deák Dániel Facebook oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2021. augusztus 31. 16:07
Lesz még bőjtje ennek a szervezetlen, sebes távozásnak.... Nem a táliboknak drukkolok.
Kormánypárti1
2021. augusztus 31. 15:45
Nyugi, nemsokára erről a megpucolásról úgy fognak beszélni, mint a dicsőséges Vietnámi háborúról, csak a le napalmozott kislány képét kell valamilyen indokkal eltüntetni a netről.
diodoro
2021. augusztus 31. 13:42
120 ezer ember 2/3-a férfi. Azok 2/3-a hadra fogható. 60 ezer harcos...... Nem Kabult kellett volna védeni az 5000 tálib ellen??
bispora
2021. augusztus 31. 12:40
A távozó amerikaiak még büszkén bejelentették, tönkre tették a reptér rakétavédelmi rendszerét és működésképtelenné tettek 40 repülőgépet. Remek, bispora kérdezné, miért nem repültek el a negyven repülőjükkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!