Sem szentek, se angyalok, se kaszások, se ördögök a politikusok

2021. augusztus 06. 10:31

A választók ítélnek, akik persze leginkább azt látják, amit a tévé, az internet meg egy csomó dolog közvetít. Az meg nyilván nem a valóság.

2021. augusztus 06. 10:31
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Sem szentek, se angyalok, se kaszások, se ördögök a politikusok. Emberek. Ilyenek meg olyanok. A választók ítélnek, akik persze leginkább azt látják, amit a tévé, az internet meg egy csomó dolog közvetít. Az meg nyilván nem a valóság. 

Az ellenzéki közösség megszületett. És nem csak technikai értelemben. Azaz, nem csak azért, mert közösen indulunk jövő tavasszal. Leginkább azért, mert közös éntudata lett.

Csak egy kicsi részét hozom most szóba: közelebb áll bármelyikünkhöz bármelyikünk, mint a Fidesz. És ez a centrális erőtér halálát hozta. 

Persze, hogy lehetnek bajunk egyik-másikunk szövegével, cselekedetét el. És akkor?

Nincs abban semmi hatalmi cinizmus amikor azt írom, hogy előbb nézek el egy régi, mára megbánt embertelen szöveget, mint a mai kormánypárt országárulását, orszagdúlását. És ha ehhez az egyik esetben csendben maradok, a másikban meg hangosan küzdelemre hívok mindenkit, akkor helyesen teszem.

Sokan voltak embertelenek, vagy éppen nácigyanús szövegek kimondói. Igaz. Küzdöttünk ellenük. De ma nem ők veszélyesek. 

Hanem az újbarna, emberosztalyozó, bélyegző, gyalázó kormány. 
Fidesznek hívják a kormánypártot. 
Orbán Viktornak a kormányfőt. 
Nekik nincs bocsánat. 
Velük küzdelem van. 
És soha nem engedjük meg, hogy emberi tisztességből, elfogadásból, szeretből ők oktassanak ki minket, ők kérjenek számon bármit. Az egykori kocsmanácit soha nem keverem össze a mai hatalomnácival. Csak úgy általában mondom. Egy jégeső után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. augusztus 06. 23:52
Pápai börtöntöltelék. Apád többet volt börtönben ,mint szabadlábon. Huyye felséged megjelent 1 kampány helyszínen. 700 000 forintos minibálbért ígért. Az állam fizeti a biztosítást. Meg feltalálta a klímát. Melyitek a hülyébb ???
mokány
2021. augusztus 06. 20:21
A globális gazdájuk a közös .
kòn bandi
2021. augusztus 06. 19:30
És itt van a szar még mindig, Fenyegetőzik. Ferenc, rázzad csak, azt a pofon fát.
Erdőmester
2021. augusztus 06. 18:50
Fleto FIDESZ elleni összeborulása csak színjáték. Ha ne adj isten hatalomra kerülnének vége lenne ennek a nagy ellenzéki "szeretetteljes megbocsájtásnak". Rögtön kigolyózná ezeket a vállalhatatlan embereket. Most ez az értelmetlen kormánygyűlölet mozgatja az ellenzéket. Remélem ez nem lesz elég 2022- re.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!