Nem teszik plakátokra

2021. augusztus 08. 13:45

A bizalom értékes adomány, mert az ember saját jövőjét, önmagát teszi kockára azzal, hogy valakit vagy valakiket kitüntet vele.

2021. augusztus 08. 13:45
null
Brém-Nagy Ferenc
Magyar Hírlap

„De mi történik, ha az éveken keresztül építgetett látszat mögöttfeltárul a valóság? Mint Karácsony Gergely Die Zeitnak adott interjújában, amelyben elmondta, hogy mi az, amit majd nem tesznek plakátokra, mert veszélyes lehet a választás kimenetelére. Vagy Cseh Katalin esete, amikor kiderült, más a gyakorlat és más az éveken át szajkózott politikai szöveg. Ebben az esetben kell elkezdeni a bizalomról beszélni.

Mindannyian különféle kötelékek és kapcsolatrendszerek között élünk, ezek legyenek akár személyesek vagy nyilvánosak, szerződésen alapulnak, amely szerződés lehet ténylegesen megkötött, mint a házasság vagy egy üzleti tranzakció, de lehet szokásokon nyugvó, hallgatólagosan elismert is. Ilyen vagy olyan, egy biztos, csak megbízható ember képes kötelékekbe lépni, azaz közösségi módon élni.

A megbízhatóság nem más, mint képesség az ígéretre, amelynek megtartásában a másik ember biztos lehet. Egyik oldalon igény, amivel elvárjuk a szabályszerű, becsületes és együttműködésre kész viselkedést, a másik oldalon pedig vállalás, amivel a választott vezetők előre meghatározzák a jövőbeni magatartásukat, vagyis saját személyükkel állnak jót egy még nem létező, de rajtuk is múló jövőért.

A bizalom értékes adomány, mert az ember saját jövőjét, önmagát teszi kockára azzal, hogy valakit vagy valakiket kitüntet vele.

Elnézve az összegyógyult, Gyurcsány Ferenc által vezetett magyar ellenzéket, az a kérdés motoszkál az emberben, a tapasztalatok és a felfeslő látszatok alól kitüremkedő valóságot elnézve, vajon tényleg elhihető, hogy azt teszik majd, amit a kampányban mondanak? Vajon van-e hitelük bármilyen ígéretre, és legyen szó bármiről, elegendő garancia-e a személyes jótállásuk?”

Fotó: Brendan Smialowski / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 09. 07:51
A kérdés az, hogy létezik-e bármilyen politikus, ami MEGSZOLGÁLTA a belé vetett bizalmat, és nem ELJÁTSZOTTA inkább. Számomra ha létezik is ilyen, már biztosan nem szavazok rá, mert eleve az egész RENDSZERBEN, amire a politika épül, veszett el a bizalmam.
Ooomph
2021. augusztus 08. 16:46
Jó neve van. Milyen király lenne bemutatkozni a nőknek így: A Brém-Nagy. Ferenc. :D
llnnhegyi
2021. augusztus 08. 16:20
Karácsony Gergelyt megroggyant főpolgármestert bíróság elé kell állítani a Pesti úti idősotthon lakóinak cserbenhagyása miatt! Karácsony Gergelyt megtebolyult polgármestert le kell váltani Budapest szétveréseért!
Google
2021. augusztus 08. 14:15
Ők lehet, hogy nem teszik plakátokra, de mi sem ma jöttünk le a falvédőről, hogy ne tudnánk mire készülnek, mire képesek ők a hatalomért. Hogyan kótyavetyélnék el újból az ország javait, hogy külföldi barátaik és egymás száját betömjék, hogyan szorítanának meg anyagilag és szellemileg is újból és újból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!