Hazafias Népfront és egyjelölti verseny a baloldalon

2021. augusztus 30. 08:21

A múltat szemrebbenés nélkül letagadó ellenzéki összefogás példa nélküli előválasztásra készül.

2021. augusztus 30. 08:21
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Licitálás, nagyotmondási verseny, populista szólamok és demagóg ígéretek – ezt látjuk, ezt halljuk ma az ellenzéki oldalon, ahol ismét megalakulóban van a »Hazafias Népfront«, csak éppen most ellenzéki előválasztási listának hívják. Rendszerek jöttek és mentek, ám a baloldalra oly jellemző erőszakos hataloméhség, az irigység kultusza, az internacionalizmus és a múlthoz való sajátos viszony megmaradt. Minden, ami a baloldalon visszataszító volt, ami Magyarország történetén szégyenfoltot hagyott, most ott burjánzik azon a különös építményen, amit összeeszkábáltak, és amit oly előkelően »demokratikus ellenzéki összefogás« névvel illettek. A rég áhított vegytiszta szociáldemokráciát, egy esetleges »harmadik utat«, urambocsá’, szuverenista, nemzeti baloldalt továbbra sem láthatunk. Hiányzik az ahhoz szükséges szellemi teljesítmény.

A múltat szemrebbenés nélkül letagadó ellenzéki összefogás példa nélküli előválasztásra készül. Ám most nem csupán saját, hanem a Jobbik múltját is le kell tagadniuk. Nem könnyű feladat, nagy tehertétel. Az állampárti örökséget, Gyurcsány kormányzását és a Jobbik rasszista, antiszemita kirohanásait kell egyszerre a saját múltjukból végleg eltörölni. Habár van benne rutin és bőven akad tapasztalat is, mégis nehezebb intellektuális kihívásnak tűnik, mint egy valódi szociáldemokrata közösséget felépíteni. Ők mégis az előbbit, a morálisan is megkérdőjelezhető utat választották. Költői kérdés ugyan, de feltehetjük, hisz így nekik és nekünk is rosszabb lett egy kicsit. Miért nem egy valódi, őszinte alternatíva létrehozásába fektették azt a szellemi energiát, amit a múlt semmissé tételébe tesznek most bele?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2021. augusztus 30. 11:32
Bezzeg a fidesz. Ott a pártfőtitkár elvtárs személyes döntése, hogy ki lehet jelölt. Utána a jelölteket magához rendeli eligazításra a dácsájába. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
CirmoS
2021. augusztus 30. 11:19
Ervin! A 11 éve tartó uszításuk és gyűlöletkeltésük minden idejüket elvette az építkezésről! 2010- ben sem értették a brutális vereségüket, nem értették, hogy miért nem működött az a néphülyítés, ami egyébként előtte évtizedekig működött! Azóta is - 11 éve - csak a néphülyítéssel próbálkoznak, mert így nem kell semmi munkát belefektetni! Az ugyanis a komcsilibsinek nagyon büdös! Így akarnak jövőre nyerni. Lop az Orbán, ezzel akarnak olyan embereket is elrángatni az urnákhoz, akik soha nem mennek szavazni! Erre készüljetek Ervin. Soha nem látott mértékben szítják a gyűlöletet!
lvjtn
2021. augusztus 30. 08:53
én ragaszkodnék az emlékeim szerint Deutsch Tamás által megfogalmazott "hazafiatlan népfront" kifejezéshez ennél lényegretörőbben, pontosabban nehéz lenne a moslékos-szivárványos bűnbandát definiálni
Csikasz
2021. augusztus 30. 08:51
"A nagy kérdés így tényleg az lesz, hogy lehetséges-e ezzel a lebutított módszerrel is mozgósítani?" Debreceni rokonaink tanárok, nagy Jobbikosok. Kérdeztük mi a véleményük arról, hogy a DK-ra kell majd szavazniuk a nagy összefogás jegyében. Válasz: "A Gyurcsány, na az legalább igazat mondott! Nem úgy mint a Zorbán!" Kaptak béremelést, vakcinát, ilyen kedvezményt anyámkínját. El fognak menni, és le fognak szavazni a Gyurcsányra. Gyerekek, ez a szint. Mindenkinek el kell menni szavazni 2022-ben, mert a vadbarmok kinyírják az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!