Tetszettünk volna forradalmat csinálni?

2021. július 07. 16:36

A Horn Gyula féle bestiális gazemberek emlékét legfeljebb elrettentő példaként őrízhetjük.

2021. július 07. 16:36
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Tetszettünk volna forradalmat csinálni?

Könnyes szemmel emlékezik meg Gurmai Zita az egykori miniszterelnökről, akire Kádár János személyi titkára a következőképp emlékezett:

»Ő, aki pufajkás volt – nagyon kegyetlen pufajkás, hisz a pici emberek általában kegyetlenek, hisz megalázottak, és emiatt sok olyan jött ki belőlük, amire nincs más magyarázat –, szóval karhatalmista volt és mivel a bátyját nagyon kegyetlenül gyilkolták meg az ellenforradalmárok, a Gyula nagyon kemény volt. Ő vágott, lőtt, mint a bolond.«

Horn Gyula nem volt más, mint egy tömeggyilkos diktatúra magasrangú kiszolgálója, működtetője. Egy olyan rendszerért dolgozott, amelynek stabilitását a szovjet szuronyok biztosították és komlpett társadalmi csoportokat tüntetett el a magyar föld színéről. Az öreg pufajkás piedesztálra emelése a kommunizmus áldozatainak és a hősként küzdő '56-os pesti srácoknak a meggyalázása.

A Horn Gyula féle bestiális gazemberek emlékét legfeljebb elrettentő példaként őrízhetjük, mint ahogy Himmlerről és Goebbelsről sem akar senki szobrot állítani vagy utcát elnevezni. Vannak bűnök, amik nem évülhetnek el és csak a Jóisten adhat felmentést alóluk. A kommunista bűnök is ilyenek, mint az összes emberiég elleni bűntett.

Egyre többen kritizálják a magyar társadalmat megosztottsága miatt. Már Dobrev Klára is elmondta egy posztban, hogy egymásnak testvérei vagyunk és nem ellenségei. Az ellentétek azonban olyan mélyről jövőek, annyira zsigeriek, hogy ezt a helyzetet az idő sem fogja tudni orvosolni, hiszen a traumák velünk élnek.

Miként is lehetne feldolgozni Trianon traumáját, amikor 50 évig beszélni sem lehetett róla és 2004-ben a posztkommunisták a határontúli nemzettársaink állampolgársága ellen szavaztak? Miként lehet feldolgozni a kommunizmus traumáját úgy, hogy a Dobrev Klára mai napig abban a villában él, amelyet nagyapja a az '56-os hősök kegyetlen megtorlásáért kapott?

Az ellentéteket addig nem lehet felszámolni, amíg a baloldal nem fejezi be azt a 100 éves projektjét, hogy külföldi zsoldért akarja kiárulni a hazát és a kommunista bűnöket nem dolgozzuk fel méltóképpen.

Addig is maradjunk a nemzeti úton és őrizzük meg szuverenitásunkat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2021. július 08. 15:39
Egyetlen pozitív megnyilvánulása az volt, hogy megnyittatta a határokat. Akkor már tudta, hogy új gazdi lesz a régi helyett...
doderer
2021. július 08. 07:05
Azért az ország külföldi zsoldért kiárusitása nem csak bal, de jobboldali hagyomány is. Bár szavakbam most is nagyon szuverének vagyunk, és ez tetszik a szavazóknak, a valóságban egy német összeszerelő csóró félgyarmat.
Robur
2021. július 07. 22:38
A gazdád ott volt a temetésén, te fasz!
mokány
2021. július 07. 20:41
'56 sem forradalom volt, hanem visszalőtt a nép .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!