Hogy kerülhetett ennyi rohadt levél egy salátába?

2021. július 04. 19:49

Az úgynevezett „pedofil törvény” a módosítások révén teljességgel elfogadhatatlan.

2021. július 04. 19:49
Sándor Zsuzsa
24.hu

„Egy jogszabályt – kicsit leegyszerűsítve – három szinten lehet/kell értelmezni: nyelvtani, logikai és rendszertani szempontok szerint. Úgy gondolom, a nyelvtani értelmezésen túl is estünk akkor, amikor egyebek közt arra utaltunk, hogy egyes rendelkezéseknek még alanyuk sincsen.

A logikai értelmezésnél pedig már égnek áll a hajunk. A pedofília, a nemi bűncselekmények szigorúbb megítéléséhez, avagy a gyermekek fokozottabb védelméhez logikailag hogyan kapcsolódik a »születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, a homoszexualitás«?

Hogy került a csizma az asztalra? Ha valaki egyetlen észszerű logikai érvet tud erre mondani – azon kívül, hogy ez utóbbi fogalmakat össze akarják mosni a pedofíliával és a nemi bűnözéssel – visszaadom a diplomámat.

Végül nézzük a rendszertani értelmezést. Magyarán azt, hogy ez a törvény beleillik-e a Fidesz-féle jogrendszerbe. Bizony, sajnálatos módon nagyon is beleillik. Kezdve az Alaptörvénytől: »az anya nő, az apa férfi«, »Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát«, folytatva az örökbefogadás szabályainak módosításával, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a meleg párok részére való örökbeadást, az anyakönyvi eljárásról szóló törvénnyel, amely ellehetetleníti a nemváltást azzal, hogy a kromoszóma szerinti biológiai nemet egy életen át kitörölhetetlenül rögzíti az anyakönyvben. Lehet, hogy Áder János nem olvasta volna ez utóbbi törvényt? Mert ha igen, akkor hogyan mondhatta azt – indokolva a megindokolhatatlant, a pedofiltörvény aláírását –, hogy »arról, hogy valaki felnőttként miként változtatja meg születési nemét, a törvény semmiféle rendelkezést nem tartalmaz«. Igaz, csakhogy ennek a gyakorlati ellehetetlenítést nem ez, hanem egy másik törvény tartalmazza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2021. július 05. 19:48
„amely ellehetetleníti a nemváltást azzal, hogy a kromoszóma szerinti biológiai nemet egy életen át kitörölhetetlenül rögzíti az anyakönyvben” Kezit csókolom drága asszonyom! Ezt nem a Fidesz rögzítette az anyakönyvbe először. Ezzel csak a természet által, minden egyes sejtünkbe kódolt információt jegyzik be a születési anyakönyvi kivonatba. Értelmes ember ezt nem kérdőjelezi meg. Nem mellesleg, olyan, hogy nemváltás nincs. A külsőleges nemi jelleget meg lehet változtatni, de minden egyes sejtben a kromoszóma kódját átírni még senkinek nem sikerült. És elárulok egy titkot, nem is fog!
kovsa
2021. július 05. 19:37
Nos, lehet, hogy én látom rosszul, de én úgy gondolom, hogy az a felnőtt, aki egy 3-10 éves gyerek bugyijában kotorászik az pedofil. Akkor is, ha ezt csak átvitt értelemben teszi azáltal, hogy azt magyarázza egy kisgyereknek, hogy attól, hogy neki kukija van még nem biztos, hogy fiú. Vagy. Attól, hogy valakinek nunija van még nem biztos, hogy lány. Vagy. Aki egy kisfiút arról próbál győzködni, hogy nyugodtan puszilgassa a többi fiút, mert az milyen jó. De én azt az embert is pedofilnak tartom, aki vadidegen gyereket az ölébe ültet a szülő tudomása, közvetlen beleegyezése nélkül. Az ilyen embert, ha nem is kell súlyosan büntetni, de minden jóérzésű embernek fel kell szólítani, hogy azonnal fejezze ezt be, és ha nem teszi, fel kell jelenteni pedofília vádjával.. Az ilyenről nekem mindig egy a szoci időkből származó vicc jut az eszembe. (18-as karika!) Hogyan tanítja a rendőr a kutyáját olvasni? ? Az ölébe ülteti és betűz neki.
Krupp Skya
2021. július 05. 12:29
Mit keresel a salátában?
istvanpeter
2021. július 05. 10:27
Vén sötét marha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!