A Pegasus elszabadult

2021. július 21. 15:32

Az ürgebőrbe kötött és a Dunába hajított kémjelentés ehhez képest röghöz kötött szocialista realizmus.

2021. július 21. 15:32
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Ezen »hír« megjelenése előtt azt tudhattuk meg ugyanezektől az »újságíróktól«, hogy a Pegasust kizárólag kormányok vásárolhatták meg, ugyanis a gyártó cég úgy döntött, kizárólag kormányoknak adja el. Rendben van, ezt értjük. Vagyis első olvasatban a marokkói kormány megvásárolta a Pegasust az izraeli cégtől, majd a titkosszolgálata ráállt a francia elnök, Macron telefonjára. Aha. Ezen a ponton adjuk is át a szót egy másik, a 444-hez nagyon hasonló státusú lapnak, a 24.hu-nak, amelynek tulajdonosát állítólag szintén megfigyelték. Ők ezt írják:

»Mindenesetre az NSO (a Pegasus gyártója – B.Zs.) eleve tagadta, hogy bármelyik ügyfele is szemet vetett volna Macron mobiljára. Márpedig a Zeit és a francia Le Monde közös nyomozása szerint az elnök telefonszáma ott volt a listán. A marokkói titkosszolgálatok mintegy tízezer telefonszámra fenték a fogukat, ebből száz szám a +33-as előhívóval kezdődött, magyarán francia szám volt. Több számhoz tartozó telefont is megvizsgált a nemzetközi újságírócsapat, amiken a Pegasus nyomait találták meg.«

Fenti sorokból leginkább azt érdemes megjegyezni, hogy a világ jelenleg legfejlettebbnek mondott kémprogramja után a Die Zeit és a Le Monde »újságírói« »nyomoznak«, és természetesen nyomozásuk eredményeképpen simán megszerzik a marokkói titkosszolgálat tízezres telefonszámlistáját, rajta Macron számával. Majd – figyelj! – több telefont is »megvizsgál« a »nemzetközi újságírócsapat«, s a telefonokon meg is találják a Pegasus nyomait.

Az ürgebőrbe kötött és a Dunába hajított kémjelentés ehhez képest röghöz kötött szocialista realizmus. És ami a leggyanúsabb: a gyártó (NSO) tagadja, hogy bármelyik ügyfele Macron telóját b…kurálta volna. Sőt, a 24.hu rátapint az ügy még gyanúsabb pontjára, imigyen: »Mindenesetre árulkodó a marokkói kormány válasza, ami kategorikusan visszautasította a vádakat, valamint a megfelelő intézkedések meghozatalával fenyeget.«

»Mindenesetre árulkodó« – ez a kedvenc fordulatom. Tehát a gyártó azt mondja, nem volt ilyen, a megvádolt tagadja az egészet, bizonyíték sehol, de a »nemzetközi újságírócsapat« kinyomozta. S különben is: tudjuk, hogy aki tagad, bűnös. Aki nem gyanús, az a leggyanúsabb. Virág elvtárs feltámadt…”

Kép: illusztráció (pixabay)

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik