Soha nem mondunk le a hazánkról!

2021. június 04. 08:00

Mindig lesz itt, a Kárpát-medencében elegendő magyar, aki nem felejt.

2021. június 04. 08:00
Pilhál Tamás
Pesti Srácok

„Ha maholnap egy csapat fölfegyverzett terrorista beront a tisztelt olvasó házába, kikergeti onnan, s túszul ejti a gyermekeit, anyját, apját – tudomásul venné? Beletörődne? Magáévá tenné akárcsak egyetlen pillanatig is a terroristák hivatkozását, miszerint a maga lakása és családja voltaképpen az övéké, mindig is az övéké volt? Aligha. Időlegesen tán elfogadná, hogy nincs fegyvere, amivel szembeszálljon a túlerő ellen, s a rendőröket sem hívhatja, mert azok a terroristákkal vannak. Ám soha, de soha nem mondana le véglegesen arról, hogy valamikor, majd egyszer kiszabadítsa a családját, visszavegye a saját házát. Még akkor sem, ha a homlokához fegyvert szorítva aláírattak önnel egy lemondó nyilatkozatot.

A polgári jogban a jóerkölcsbe ütköző szerződés semmis, és határidő nélkül benyújtható bírósági kereset a semmisség kikényszerítésére. A nemzetközi jogban ez nincs így, mivel a nemzetközi jog az erősebb kutya kufircol-elv mentén működik. A nemzetközi jog arról szól, hogy ha Németország megtámad egy országot, akkor kitör a világháború – ám ha az Egyesült Államok vagy a Szovjetunió megtámad tíz országot, akkor nem történik semmi. (Legfeljebb »demokrácia-exportálás«, vagy »fölszabadítás«.) Az erős győz, és megírja áldozata történelemtankönyveit. A vesztes meg kushad a sarokban.

Ám a kushadás nem jelenthet soha végleges beletörődést. Soha nem fogadható el örökletes állapotnak egy ránk kényszerített gazság, egy embertelen rémtett. Egy ország területének egyharmadára zsugorítására nem is jó szó a »rémtett« – túl enyhe kifejezés. Megfelelő szó tán nincs is az ilyesmire.

Persze, a pillanatnyi erőviszonyokat tudomásul kell venni. Sok lúd disznőt győz. Két lábbal a földön állva, pragmatikusan kell Magyarország ügyeit intézni – ez a mindenkori magyar kormány dolga, kötelessége. Reálpolitikának nevezik az ilyesmit. Így is kell lennie. De nekünk, akik sem politikusok nem vagyunk, sem a mindenkori kormány nem vagyunk, a szívünkben őriznünk kell az igazságot, a lángot. Mi nem fogadhatjuk el soha, ami elfogadhatatlan. Aki így tesz: megtört, legyőzött ember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvasó100
2021. június 04. 11:57
Klassz írás, a lényeg benne van!
turáni sólyom
2021. június 04. 10:27
Jóapám még azt mondta: Nem, nem soha! Ma azt kell mondani: Csak okosan, okosan, soha fel nem adva! Az idő kereke forgandó.....
mustarharmas
2021. június 04. 10:26
Így igaz!
hegyivadász
2021. június 04. 08:51
Így van! Jelenleg nincs más dolgunk, mint készülni. Hogy ha eljön az alkalom, akkor tudjuk élni a lehetőséggel. Ne azért szalasszunk el egy lehetőséget, mert az készületlenül ér minket. Nem feledni és készülni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!