Orbán Viktor ledobta a választási atombombát

2021. június 15. 12:39

A miniszterelnök által bejelentett kompenzáció a lehető legigazságtalanabb, legméltánytalanabb „kompenzációs” rendszer, amit csak el lehet képzelni.

2021. június 15. 12:39
Büttl Ferenc
Mérce.hu

„Sokat adni annak, aki jobban járt, keveset annak, aki »megszívta« – úgy látszik ez a Fidesz gránit szilárdságú alapvetése. Van benne logika, de biztosan nem igazságos. Mit tehet ebben a helyzetben az ellenzék?

Elérkeztünk a legizgalmasabb és talán a legtöbb olvasót érdeklő kérdéshez. Nem csodálkoznék, ha többen egyből ide görgettek volna és kihagyták a fárasztó közgazdasági-gazdaságpolitikai részeket (pedig azokat is érdemes lenne elolvasni szerintem!)

A válaszom tulajdonképpen benne van a 3. kérdés tárgyalásában: fel kell venni a kesztyűt, nem szabad megijedni a ledobott atombombától (amelyet esetleg továbbiak követnek majd).

Nem szabad megijedni, két okból sem: egyrészt valóban nagyon sok honfitársunk szenvedett el veszteségeket a járvány időszaka alatt. Ezek egy része fájóan pótolhatatlan. Az egészséget, a szeretett hozzátartozót nem adhatja vissza senki, ahogy egyébként a lelki nyugalmat, a családi békét, a szétzilálódott, a terhek alatt megroppant kapcsolati egységet sem. De van, amit vissza lehet és vissza is kell adni (részben vagy egészében): és ilyen a járvány miatti jövedelemcsökkenés, a túlélés érdekében felélt megtakarítás. Anyagi értelemben vett jóvátételre szükség van.

A másik ok, amiért nem kell megijedni, az, hogy a jövedelmi kárpótlás-visszapótlás szükségességét az EU is belátja és elfogadja, így a hazai költségvetés a szokásosnál jobban elengedhető hiánya mellett az EU-s helyreállítási források is rendelkezésre állnak, amennyiben a jóvátételre van szándék és akarat. Az ellenzéknek azonban nem a Fidesz-logika szerinti választási pénzosztással kell versenyre kelnie! Ahhoz elég lenne azt mondani, hogy oké, akkor mi mindenkinek adnánk 800 000 forintot!

De ha így járunk el, akkor egy igazságtalan-méltánytalan rendszert tesz magáévá az ellenzék, csak kiterjesztve. Nem! Az ellenzéknek meg kell maradnia az igazságosság és méltányosság talaján, és azoknak kell jövedelmi kárpótlást ígérni és választási győzelem esetén adni, akiknek csökkent a jövedelme, akik valóban nehezebb helyzetbe kerültek, akiket valódban rosszabb helyzetbe taszított a járvány és a válság. Vannak éppen elegen, akiknek csökkent a jövedelme, elfogyott a megtakarítása 2020-ban, 2021-ben, őket kell kárpótolni, segíteni. Nem kis feladat ez sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abmot
2021. június 17. 17:08
te rohadék Magyarellenes féreg, rosszindulatú kis féregagyad lehet, olyan igazi kis koszos libsi...szégyeld magad,
lionheart
2021. június 17. 11:51
"„Sokat adni annak, aki jobban járt, keveset annak, aki megszívta – úgy látszik ez a Fidesz gránit szilárdságú alapvetése." Ez a Bibliai alapvetés. Akinek van, annak adatik.
Lacko66
2021. június 16. 11:50
Ezek betegek a bocójukra.70 éve ugyanaz a lemez akinek van attól elvenni.es elosztani maguk között még a slepjüknek. Mindig az irigység a nagy motiváció a bolseviklibsinél
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. június 16. 08:33
Magyarul: vegyünk fel rengeteg EUs hitelt és osszunk belőle pénzt a lumpeneknek és a cigányokat mert az ellenzéknek ez a kötelessége. Nem is értem miért kap kétharmadot folyamatosan a fidesz az ilyen zsenik ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!