Kinek csinál az ember politikát?

2021. június 03. 10:44

Megijedünk, mert a gazemberek „lex Bayereznek” meg „lex Rákayznak”?

2021. június 03. 10:44
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„2004-ben, a szégyenteljes kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampánya alatt volt szerencsétlenségem beszélni nem egy és nem kettő olyan határon túli magyarral, aki kifejtette: ha egyáltalán elmegy, akkor nemmel fog szavazni, mert „neki mennyi nehézség meg szenvedés volt, míg megkapta az állampolgárságot, nehogy már most ezek mind megkapják csak úgy”.

Igen, ez egy embertípus. Szebb lenne a világ nélkülük, de nincs mit tenni, itt vannak, mióta világ a világ.

Ugyanez az embertípus az, aki most ül otthon nagylyukacsos atlétában, abban a lakásban, amit a kilencvenes évek elején-közepén töredékáron (10-15-20 százalékért) megvásárolhatott az önkormányzattól, és kiüvölt a konyhába a nejlonotthonkának: „Nézd má’! Ezek a szemetek most megvehetik sz…ré’-hugyé’ az önkormányzati lakásukat!” Ez örök. Nincs mit tenni.

A kérdés viszont az, hogy kinek csinál az ember politikát?

Nos, nekik az ellenzék csinál politikát, aminek alfája és ómegája az irigység és az egyre iszonyatosabb indulatok tudatos felkorbácsolása.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2021. június 04. 02:44
Ez is a cikkben van: "Az egész politikánk arról szól, hogy saját tulajdonú otthonhoz juttassunk mindenkit. Erről szól a csok, a családi adókedvezmény, a babaváró hitel, a bizonyos gyermekszám felett járó adómentesség és még ki tudja, mennyi lehetőség. Ma mindenki hozzájuthat a saját otthonhoz, aki dolgozik. S még most is, másfél év Covid, leállás, pangás és recesszió után csak az nem talál munkát magának, aki nem is akar. És akkor megijedünk, mert a gazemberek „lex Bayereznek” meg „lex Rákayznak”? Szerintem nem megijedni kell, hanem képviselni továbbra is azt, amit eddig. Továbbá odaszólni ezeknek: Gelencsér alpolgármester úr az Országház utcából (illetve kedves barátnője és a barátnő nagymamája); Vámos Ágnes, V. Naszályi főtanácsadója, az I. kerületi önkormányzat alkalmazottja a Fortuna utcából; Baráth Etele volt szocialista miniszter és tótumfaktum a Táncsics Mihály utcából; Bakró Nagy Ferenc volt indexes, ma már telexes újságíró a Szalag utcából; Diósdi László népszabadságos újságíró az Úri utcából – és még sokan mások, komcsik és libsik. Nos, ugye már megfogalmaztátok azt a nyilatkozatot, amelyben kijelentitek, hogy ti soha, semmilyen körülmények között nem éltek a most felkínált lehetőséggel, és nem vagytok hajlandók megvásárolni önkormányzati bérleményeiteket, mert annyira igazságtalannak tartjátok ezt a konstrukciót? Ugye, legkésőbb hétfőn olvashatjuk már ezt?"
MZXX
2021. június 03. 17:20
El kell olvasni a cikket, Bayer több baloldali embert megnevez, aki ugyanúgy lakik a várban, mint ő. Ha lex Bayert elfogadnák, több baloldali vásárolhatná meg a várbeli bérleményét, mint a jobboldalhoz sorolható bérlő. Szóval, mi a probléma?
PPK
2021. június 03. 15:47
A "nagylukacsos atlétás" nemcsak a baloldalra szavaz. Nagyon buta lenne a jobboldal, ha nem célozná meg őket (is). Meg is teszi, sokszor undorító módon, a polgári értékeket sutba dobva. Teljesen felesleges, mi több kontraproduktív ezeket lebunkózni, márcsak azért is, mert a szavazók millióit jelentik.
Vakfolt
2021. június 03. 14:17
"Nos, nekik az ellenzék csinál politikát, aminek alfája és ómegája az irigység és az egyre iszonyatosabb indulatok tudatos felkorbácsolása.” Kénytelen vagyok itt distinkciót tenni, amit az ellenzék csinál, az nem politika, hanem szavazatgyűjtési vásári cirkusz. Jakab ficsúrozik, Ferci csávózik, ez volna a politika? Ez csak egy határ szar. Az ellenzéknek sóműsort csinálnak, kibaszott bohócparádét, amit zabálnak a prolik, a bohócok kibasznak egymással, harsányan ízléstelenkednek, meg valagba rugdalják egymást, a porond körül ülők meg elfeledkeznek a valóságról. Kétségkívül van a politikának teátrális jellege is, hiszen érzelmek nélkül nem lehet támogatókat szerezni, de ennek az egybenzéki szuperprodukciónak csak ez az állati érzelmeken flamencozó funkciója létezik, tartalom nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!