A méhlegelőt lekaszáló fideszes ifjak nem Karácsony Gergelyt, hanem a magyar népi kultúrát köpik szembe

2021. június 28. 19:15

Aki nem képes fölfogni, hogy a most méhlegelőknek nevezett, ökológiailag védett területeket a magyar parasztság évszázadok óta a fővároshoz hasonlóan kezeli mint réteket és kaszálókat, az saját néphagyományát köpi szembe és az ökológiai katasztrófán röhög.

2021. június 28. 19:15
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Azonnali.hu

„Noha a mai, természetről szóló általános műveltséget elnézve nyilvánvalóan sokaknak újat mondok majd ezzel, de a helyzet az, hogy Budapest főváros le nem betonozott területén is eredeti talaj és talajformák jellemzőek, tehát a főváros nem egy, a magyar őstalajból betonszarkofággal elemelt valami. Ebből következően jól megállapítható, hogy a kérdéses, a Fidelitas által fűnyírós gyeppé alakított terület növényzeti ősformája a fent is említett 53 százalékhoz tartozik gazdálkodási szempontból, tehát száraz kaszáló.

Mint ahogyan pedig az összefoglaló hármas pontja is kiemelte, az ilyen területek alatt a talaj akkor lesz egészséges, és a beporzáshoz feltétlenül szükséges rovarvilág számára élhető egy ilyen mező akkor lesz, ha egyszer, és abszolút maximum kétszer kaszálják le egy évben. Ezt ugyan a magyar népi kultúra valóban nem méhlegelőnek nevezi, de mindezt nem a bolsevik Karácsony Gergely vagy a sorosista főkertész találta ki, hanem évszázadok óta mindenki tudja, aki rétekkel, mezőkkel, erdőkkel foglalkozik.

Ezzel szemben a Fidelitas és úgy általában a kormány méhlegelőkről szóló kommunikációja nem más, mint idétlen, bárdolatlan amerikai stílusú kultúrharcos hergelés: az amerikai trumpista jobboldal ugyanis az, aminek fő influenszere „B.szd meg, Gréta!!!” felkiáltással élő videóban hangosan beindít egy Lamborghinit, miközben befal két Whopper marhaburgert, kihajigál az út szélére 15 műanyagpoharat, meg szép zöld gyepre nyír minél több érintetlen területet, miután azokon megjelentek a jellegtelen, szükre lakóparkok és bevásárlóközpontok.

Tudom, idén sajnos nincs Tusványos, Csíksomlyóra meg kedves Fidesz-ifi barátaink láthatóan egyáltalán nem jutottak el, de ha egy szép napon a magyarság örök értékeit keresve mégis e tájra fújná őket a szél, kérem őket nagyon szépen, ne próbálják az évente legfeljebb csak egyszer kaszált, gyógynövények, rovarok, házi- és vadállatok gyönyörű, és széles garmadáját eltartó kaszálókat, réteket fűnyíróval méretre vágni, mert esetleg még valami helyi megpróbálhat nekik nagyon súlyosan maradandó sérüléseket okozni, ez pedig nem tenne jót a magyar-magyar kapcsolatoknak.

Karácsonyt pedig éppen azért lehet joggal kritizálni, amit zöld főpolgármesterként nem tesz meg a fenntarthatóság és ökológiai szemléletváltás érdekében – de kiröhögni éppen azon kevés dolgok egyikét, amit mégis megpróbál emiatt elkövetni, nem más, mint hogy éppen az elveit és nem a teljesítményét vesszük célba, ami még a politikai stratégia szempontjából is méretes öngólnak számít.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 290 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. július 01. 13:58
Ez a belpesti hülye-gyerek nem tudja, milyen a magyar, s nem tudja, milyen a népi. Akkor miért beszél magyar népi kultúráról. Ez azt képzeli, hogy a magyar paraszti élet a trehányságtól, a gondatlanságtól, a lustaságtól működött 1.000 éven keresztül? Fel merült-e, hogy a Fővárosi Közterület Fenntartó nem teljesíti az alapító okiratában számára meghatározott közfeladatokat? Kezdeményezi-e egy érdekelt pesti a munkáját nem végző cég felszámolását? Az el nem végzett munka miatt megmaradt pénzzel mi lesz? Megnézte már valaki, hány darab parlagfű tenyészik a budapesti közterületeken? Darabonkénti büntetési tarifája van. Van-e egyetlen érdekelt pesti, aki ezügyben feljentést tenne?
Reszelő Aladár
2021. július 01. 07:00
Ő valamelyik tanácsadó ugye? Vagy az szeretne lenni? Valami ősgyep-ideológus. Engem meg megbírságolnak, ha gazos a kert. Ha megjön majd a papír akkor fellebezhetek ezzel az érvveléssel?
Za-za
2021. június 30. 11:09
Te szerencsétlen alkalmi díszparaszt! Ez egy gaztenger, amit a gazdátlan főváros eltűrni kényszerül. Azoknak a méheknek jó amelyek szexuálisan eltévelyedtek a "flórasexben" és virágpor helyett utcaport gyűjtenek.
Orange79
2021. június 30. 10:30
A magyar népi kultúra jegyében (amiről persze neked halvány fogalmad sincs) az udvaron fű sem nőtt mert naponta felsöpörték. A fővárost felveri a gaz és a mocsok a tehetetlen, nemtörődöm, alkalmatlan kamugeri miatt de akadnak olyan kretének akik ökológiailag védett rezervátumoknak szeretnék láttatni az igénytelenséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!