Orbán döntött: nem veszünk részt az EU-s vakcinabeszerzésben

2021. május 20. 16:43

Káros és messzemenőkig hibás döntés ez attól a kormánytól, amelyik azt mondja, minden oltás jó.

2021. május 20. 16:43
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A közös európai fellépéseket rendre megvétózó Orbán Viktor úgy döntött: Magyarország nem kíván részt venni az EU-s vakcinabeszerzés következő szakaszában.

Káros és messzemenőkig hibás döntés ez attól a kormánytól, amelyik azt mondja, minden oltás jó, ráadásul azt látjuk, hogy az oltásra várakozók elsősorban nyugati vakcinákkal szeretnék beoltatni magukat.

Azonban a kormány az EU következő beszerzési körét – amikor 19 millió dózis Pfizer-BioNTech védőoltást kellene megrendelni és kifizetni – nem tartja szükségesnek, így nem is vesz részt benne. Felelőtlen döntés ez a kormánytól, elsősorban a vírus esetleges mutációi, illetve az ismétlőoltások későbbi szükségessége miatt.

A magyar kormánynak növelnie kellene az oltási kedvet, nem kimaradnia a közös, nyugati együttműködésből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. május 21. 16:18
Mekkora cseléd. Bár nem kell, mégis vegyünk vakcinát mert az EU közvetítéssel jön. Szerintem ezek is meg vannak vesztegetve.
Bitrex®
2021. május 21. 14:48
Mi a faszt akarsz még 19 millió vakcinával, mikor már 4/5 be van oltva, Csak nem bevonulunk Erdélybe, és elfoglaljuk egész Romániát?
Esvány
2021. május 21. 14:16
"Orbán Viktor úgy döntött: Magyarország nem kíván részt venni az EU-s vakcinabeszerzés következő szakaszában." Ha figyeltél volna, kis hülye, az eddig megrendelt mennyiség már a harmadik és negyedik körre is elég. Mire elfogy, addigra beindul a saját vakcinagyártás. Akkor te most kinek és mit akarsz rendelni??? "A miniszterelnök közölte, az eddig már beadott oltásokon kívül van még raktáron és megrendelt 7,3 millió Pfizer, 1,2 millió Moderna, Jansenből 4 millió, és még 4,7 millió AstraZeneca védőoltás. Mindebből még egy HARMADIK és egy NEGYEDIK oltási kört is tudunk vállalni – tájékoztatott a kormányfő."
ellenor
2021. május 21. 12:54
HP! Ne hülyits! A ma reggeli OV interjú szerint még 17,2 millió adag nyugati vakcina fog beérkezni, ennek egy része Jansen (egyoltásos) - tehát legalább a népesség 90%-nak újbóli teljes oltására van anyag. Miért kellene még több? HP vagy dr. cuncimókus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!