Nem szabad jutalmazni a terrort!

2021. május 17. 18:50

A Hamász célja világos: el akarja pusztítani Izraelt. Sajnos a nemzetközi közösség több tagja továbbra is Izraelt ítéli el és démonizálja.

2021. május 17. 18:50
Eli Vered Hazan
Vendégszerző

Írta: Eli Vered Hazan, a Likud külügyi igazgatója 

 

Az izraeli-palesztin konfliktus egyike a megannyi területi és vallási konfliktusoknak a világban, de úgy néz ki, minden más konfliktusnál több médiafigyelmet kap. Íme egy tény, amelyet ebben a kontextusban nem lehet vitatni: 2005-ben Izrael kitelepített 10 ezer telepest a Gázai övezetből, kivonta katonáit, és a nemzetközileg elfogadott határon túlra vonult. Ezt a lépést, tegyük hozzá, erősen vitatta az izraeli közvélemény. 

Néhány további tény: négy évvel korábban, majdnem 20 évvel ezelőtt, a palesztinok rakétákkal kezdték lőni Izraelt.

A gondolat, miszerint ha Izrael kivonul, akkor majd a palesztinok nem rakétáznak, hanem felépítik a közösségeiket, megbukott.

Nem csak nem hagyták abba a rakétázást, de még többet is lőnek.

A Hamász, amely megnyerte a 2006-os palesztin választásokat, teljesen átvette a Gázai övezetet. Ahelyett, hogy a forrásaikat a palesztinok jólétébe fektették volna, a pénzből tovább erősítették terrorista tevékenységüket. Ide tartozik a rakétázás fejlesztése mellett a hatalmas alagútrendszer, melyet egy céllal építettek: hogy terroristákat küldjenek Izraelbe, és ott minél több embert megöljenek. Nem érdekelte őket, hogy nőket, gyerekeket, vagy akár csecsemőket ölnek meg – bárki jó volt, ha zsidó volt. Fontos tudni, hogy a Gázai övezetet részben a nyugati kormányok finanszírozzák. 

2007-ben Izrael katonai blokáddal zárta körül Gázát. Nem csak Izrael tett így. Egyiptom, amely határos az övezet déli részével, szintúgy blokádot emelet. Nem szabad elfelejtenünk: ez nem egy szokásos blokád. Izrael ügyel rá, hogy az ártatlan lakosság megkapja a szükséges humanitárius forrásokat. Izrael kereskedelmi árukat szállít be és hagyja, hogy a lakosság a körülmények ellenére normálisan éljen. Másrészt viszont Izrael igyekszik megakadályozni a fegyvercsempészetet és a háborús erőfeszítések elősegítését. Eközben Irán és Törökország a Hamászt akarja erősíteni, és ezt gazdasági és katonai támogatáson keresztül teszik, továbbá fellépnek a Hamász érdekében.

A megdöbbentő tény az, hogy

a Hamász és más iszlamista csoportok máig 22 ezer rakétát lőttek ki Gázából Izraelbe.

Ezért Izrael felépítette a Vaskupola-rendszert – egy rakétaelfogó csodaszerkezetet –, amely megakadályozta a komoly emberveszteséget. Az évek során azonban 150 izraeli – köztük muszlimok – haltak meg a rakéták által. Az egyik legutóbbi áldozat egy hatéves kisfiú, akinek tragédiája mindannyiunk szívét összetörte. Továbbá a Hamász olyan helyekről lövi a rakétákat, ahol gyerekek is vannak, tudván, hogy Izrael nem fogja bombázni ezeket a kilövőállomásokat. 

Gondoljunk csak arra, mit tehetne a Hamász a palesztinokért azzal a sokmilliárd dollárral, ha nem rakétákba és alagutakba fektetne! A lakosaik éheznek, és ha Izrael nem támogatná őket, akkor már régen összeomlott volna Gáza. A valóság azonban az, hogy a Hamász az élet helyett a halálba fektet, így tesznek régóta, és ma is így tesznek. 

Sajnos a nemzetközi közösség több tagja továbbra is Izraelt ítéli el és démonizálja.

2009-ben orwelli bizottság alakult, hogy Izrael szerepét vizsgálja, miután fellépett a gázai rakétázások ellen. A bizottság Izraelt az „aránytalan válaszokért" kárhoztatta. Egy évvel később a bizottság elnöke, Richard Goldstone mégis ezt írta a New York Timesba: „Ha akkor tudtam volna, amit ma tudok, a Goldstone-jelentés egészen más lett volna."

Továbbá a Hágai Nemzetközi Büntetőtörvényszék (ICC) elkötelezetten próbálja démonizálni Izraelt és elvitatni az állam jogosultságát. Teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy Izrael egy demokrácia, mely sokat tesz az ártatlan életek óvásáért, noha teljességgel lerombolhatná a Gázai övezetet. Ehelyett Izrael segít a helyi lakosságnak, és saját kórházaiba viszi a sérülteket és betegeket – ugyanazokba a kórházakba, melyeket a Hamász most lő. 

A Hamász célja világos: el akarja pusztítani Izraelt.

Az ICC pedig támogatja és védi azokat, akik a halál ügyét szolgálják, azok helyett, akik az életet óvják.

Ezért fontos észben tartani: a Hamászt támogatni egyet jelent a gonosz és a terrorizmus támogatásával. Izrael az erkölcs és az élet oldalán áll. 

Mindenkinek döntést kell hoznia, én már meghoztam az enyémet.
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
István53
2021. május 18. 10:43
Miért van az hogy egy zsidó az képtelen világosan , tisztán, és érzelem mentesen véleményt nyilvánítani?? Mindent egyoldalúan a saját szemszögéből néz. Jogilag nem szabadna léteznie Izraelnek!! Az a nép akinek úgy kell összetákolni egy országot, az meg sem érdemli 2000 év után! Ez szó s szerint példátlan! S amikor odatelepülnek elindul az őrület. Az őslakosokat az utolsó emberig el akarják pusztítania !S azt is hiszik hogy ehhez is joguk van, HÁT NEM ! Képtelenek az egymás mellett élésre! Az a TÉNY hogy ha megvizsgáljuk az átlagéletkort a palesztinoknál az jelenleg 18 év, döbbenetes adat! S az hogy Dávid nem győzheti le Góliátot Parittyával az is tény. Ez a harc addig fog tartani ,.ameddig az utolsó falut is el nem veszik a palesztinoktól a zsidók. mert nekik ehhez is joguk van úgy hogy azt várják el a világtól hogy mindenki hódoljon be a zsidóknak. Aki nem az ANTISZEMITA!!!! Ez a cikket író firkász is nem lát tovább a göndör orránál.((((
01234567890
2021. május 18. 09:21
Megjelent a két szájhős nyilasocska @NDAP1945 és @szeekely, már több százszor írták le ugyanazt, uncsi.
makám
2021. május 18. 04:32
a helyzet kb amikor kolompárék baltával mennek rontóékra. senkit se érdekel, túlzottan addig jó amig egymással vannak elfoglalva. ugynakkor el kell érni, hogy minden bibsi izraleben éljen.
szeekely
2021. május 17. 22:48
Nem szabad jutalmazni a zsido allam terrorjat mas nepek ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!