Kétféle antiszemitizmus Németországban

2021. május 18. 10:38

Az agresszív csőcselék nyilvánvalóan arab és török migránsokból állt.

2021. május 18. 10:38
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„Németországban az antiszemitizmus szónak két teljesen különböző értelmezése van. A szót még említeni sem szabad a két-, vagy talán négymillió 2015 óta az országba érkezett iszlám kultúrájú bevándorlóval kapcsolatban. Viszont szinte automatikusan használják politikusok és Merkel hívei ellenfeleik bemocskolására, hitelük megrontására. Mindenki, aki bírálni merészeli a gender- és klímapolitikát vagy netalántán a migrációs politikát, az magától értetődően antiszemita. Az antiszemita megjelölés harci jelszóvá vált a jelenlegi német politika ellenzőivel szemben, viszont a valódi zsidógyűlölőket semmiképpen sem szabad ezzel a szóval illetni.

Az eltelt napok eseményei ebből a szempontból rendkívül tanulságosak. Kezdjük a »semmiképpen sem antiszemitákkal«, akik napok óta támadják, vagy megpróbálják felgyújtani a zsinagógákat, Izrael megsemmisítését követelik, a »rohadt zsidók« jelszót üvöltözik és izraeli zászlókat égetnek el, mindezt »Palesztina« felvirágzásának érdekében. Egyedül a hétvégén több mint húsz tüntetés zajlott le különböző városokban. Az agresszív csőcselék nyilvánvalóan arab és török migránsokból állt, mindazokból, akiket semmilyen körülmények között sem szabad antiszemitának nevezni.

Az utcákon uralkodó erőszakot az állami TV és a sajtó elbagatellizálja és állítja, hogy a tettesek személye ismeretlen, holott egy pillantás a filmfelvételekre elegendő a zsidógyűlölők beazonosítására: kizárólag arab és török fiatalemberekről van szó. Az állami TV esti főhírműsorában a zsidóellenes megmozdulásokat a következőképpen kommentálta: »Több városban tüntetésekre került sor a közel-keleti helyzet kiéleződése miatt. Egy berlini palesztin-barát tüntetésen rendzavarás történt (…) A palesztinok ma 1948-as Palesztinából való elűzetésükre emlékeznek.«

Egyedül a Bild napilapnak volt annyi bátorsága, hogy a valóságnak megfelelően »antiszemita uszító tüntetésekről« szóljon. A hatóságok kimondottan bátorították az antiszemita zavargásokat, amikor a gyülekezési szabadságra hivatkozva engedélyezték a felvonulásokat, mondván azok »legitim célkitűzéseket« követnek. Egyúttal szépen megkérték a résztvevőket, hogy ugyan már ne követeljék Izrael megsemmisítését és ne égessenek izraeli zászlót. A rendőrség szintén részt vesz ebben a szégyenletes színjátékban: A rend őrei általában biztonságos távolságból szemlélik az eseményeket, és ha véletlenül feloszlatnak egy csődületet, akkor azért, mert a résztvevők nem tartották be a járványügyi szabályokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2021. május 18. 14:47
Mint minden évben, most is kiadták (Szövetségi Bűnügyi Intézet) a 2020-ban nemzetközileg legkeresettebb német bűnözők listáját. A tíz kőrözött: - Abdul Majed Remmo - Mohamed Remmo - Sichel Omid Kholossian - Jan Marsalek - Fanhad Ramazan Ahmad - Poongodi Kannan - Mohamed Abdellaoui - Shakran Suleman Mohammed - Kastrait Selimi - Said Bahaji Nem vicc. Sehol egy Müller...
01234567890
2021. május 18. 11:50
Megint itt a szájhős nyilasocska @NDAP1945! Otthon kussolnia kell itt trollkodik. Még nincs itt a haver @szeekely.
Kompenzátor
2021. május 18. 11:49
Borzasztó dolog ez, hogy szegény zsidókat mindenki gyűlöli - persze talán más lenne a helyzet ha nem tettek volna meg mindent annak érdekében, hogy ez így legyen.
szürkeSzarvas
2021. május 18. 11:35
A Földön nagyjábol annyi zsidó van mint magyar vagy cseh vagy holland. Miert minden balhé okozásának fókuszában ők vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!