Sokan kidobták már a tízparancsolatot

2021. április 15. 14:43

A keresztény médiamunkásoknak influenszerré kell válni.

2021. április 15. 14:43
Szikora József
Vasarnap.hu

„Mi lehet annak az oka, hogy miért nem közvetítenek a nagy médiabirodalmak keresztény értékeket?

Ezek a vállalatok nem tartják Jézus követését fontosnak, mivel az nem kifizetődő. Számukra sem gazdasági, sem pedig politikai szempontból nem előnyös a keresztény hit és kultúra értékeinek a közvetítése. Nyugat-Európában, a magukat keresztényeknek tartó kultúrákban, ma minél gyorsabban próbálják levedleni magukról a kereszténységet és annak minden elemét. Bizonyos országokban a keresztény hívők már valóban kisebbségbe is kerültek. Mindezek a folyamatok mára már tisztán látszanak, és biztosak lehetünk abban is, hogy folytatódni fognak.

Ön szerint mi a keresztény sajtó ismérve?

Elsőnek is értékállónak kell lennie. Úgy vélem a konzervatív és az értékek iránti érzékenység és az üdvösségre való irányultság az, amelynek leginkább meg kellene jelennie ezeken a felületeken. Nem szeretem az influenszer műfajt, de a jelenlegi világunkban a keresztény médiamunkásoknak is valamilyen módon, de mégis csak azzá kell válniuk, hogy üzeneteiket eljuttassák. Az evangéliumi értékrendet mindenütt képviselni kell, azokon a felületeken is, amelyeket a fiatalok használnak. Meg kell ismertetni azokkal a gondolatokkal, világképekkel, alternatívákkal amelyeket a krisztusi tanítás és az egyház hagyománya kínál a számukra.

A magyar és a nyugati média is többnyire két részre szakadt. Hol lehet a helye a keresztény médiának?

Valóban, sokan úgy gondolják, hogy világunk mára teljesen polarizált. Politikai megosztottságot, két tábort láttat velünk a média, de mindez nem feltétlenül valós. Szeretném hinni, hogy a társadalom ilyen szintű kétpólusú polarizáltsága idehaza és a nagyvilágban is csak a látszat. Sokan tartják fontosnak a médiát politikai vagy gazdasági haszonszerzés céljából, de fontos, hogy a keresztény értékrend is helyet kapjon ezen a palettán. A keresztény média szereplői felismerhetővé kell hogy tegyék a keresztény értékrendet.

Ehhez természetesen vannak közelebb eső politikai izmusok, elképzelések és távolabbiak. Azonban egyetlen percre sem feledkezhetünk meg arról, hogy nem a kereszténység fog igazodni valamelyikhez, hanem éppen fordítva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. április 16. 12:21
József, a kesma miért nem közvetít keresztény értékeket?
Bokros Birka
2021. április 16. 10:49
Csodálkozol rajta? Keresztény embernek semmi köze a zsidók törvényeihez! Mózes a zsidóknak véste kötáblába és hozta le a Sion hegyéről 10 parancsolatot, mint törvényt saját népének. Sem kultúrálisan , sem történelmileg nincs köze hozzá a kereszténységnek. Tehát mi leresztények nyugodtan a kukába dobhatjuk.
Naggy
2021. április 16. 04:07
Pártunk és Kormányunk egyik tagja a meglehetősen homályos feladatkörben mozgó Kásler Miklós miniszter, aki szerint a tízparancsolat előírásainak betartása a megoldás minden problémánkra. De valószínűleg ő a tízből csak hét parancsolat betartását szorgalmazza, mert az alábbi három parancsolat betartása mintha nem lenne kötelező Pártunk és Kormányunk tagjaira: 7. Ne lopj! 8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! 10. Mások tulajdonát ne kívánd!
teklapavle
2021. április 15. 22:33
"Mi lehet annak az oka, hogy miért nem közvetítenek a nagy médiabirodalmak keresztény értékeket?" A keresztény értékek: https://tldr.444.hu/2021/01/31/vezetoszaron-vittek-el-egy-pap-aldozatat-az-unnepi-mise-vegeig-nem-engedtek-ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!