Erősödni fog a Fidesz, így Magyarország hangja is

2021. április 01. 19:14

Megkezdődött az új európai jobboldal építése.

2021. április 01. 19:14
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Az Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozó gyorselemzése: Erősödni fog a Fidesz, így Magyarország hangja is, megkezdődött az új európai jobboldal építése!

  • Az Európai Néppárt végletes balratolódása miatt a Fidesznek már nem volt jövője az egykor szebb napokat is látott pártcsaládban, így pár héttel ezelőtt kilépett onnan. Ez komoly veszteség a Néppárt számára, hiszen a legsikeresebb tagpártját veszítette el, innentől kezdve megállíthatatlanná vált az a mélyrepülés, amit az elmúlt években tapasztalhattunk, az Európai Néppárt súlyos válságba került. 
  • Jól szimbolizálja a balratolódás politikájának teljes csődjét, hogy Németországban CDU/CSU támogatottsága gyakorlatilag szabadesésben van, pár hónappal a választások előtt egyre kilátástalanabb Angela Merkel pártjának a jövője. A Fidesz esetében ilyenről nem beszélhetünk, a hagyományos értékek töretlen képviseletének köszönhetően a magyar kormánypárt közel 12 éves kormányzás után is magas népszerűségnek örvend, a máltai Munkáspárt után a második legmagasabb támogatottsági szintet tudhatja magának Európában.
  • Már a Fidesz néppárti távozásakor tudni lehetett, hogy Orbán Viktor egy új európai jobboldal szervezésébe kezd, amelyben a legfontosabb partnerei Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője és Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök, illetve a mögötte álló lengyel kormánypárt, a PiS lesz. A mai találkozó az első fontos lépést ennek az új politikai szövetségnek a létrehozásában, amelynek keretében nem egy új pártcsaládot, hanem egy szoros együttműködést hoznak létre. 
  • Ez egyébként beleillik az Európai Parlament pártcsaládjainak leértékelődésének trendjébe, hiszen az utóbbi években azt tapasztaljuk, hogy a sokkal rugalmasabb regionális és az egyéb típusú európai szövetségek jóval erősebbek, működőképesebbek. Jó példa erre a V4-ek szövetsége, amelyben különböző pártcsaládokhoz tartozó politikusok nagyszerűen együtt tudnak működni, a legfontosabb európai kérdésekben összehangolják a lépéseiket. 
  • Ilyen típusú együttműködésre lehet számítani az Orbán Viktorék által ma bejelentett együttműködés keretében is, amelyhez várhatóan néppárti pártok és politikusok is csatlakozni fognak majd, illetve szintén szoros partnerei lesznek az Európai Konzervatívok és Reformisták és az Identitás és Demokrácia elnevezésű jobboldali pártcsaládok tagjai.
  • A kárörvendő baloldali kritikusok azt állították korábban, hogy a néppárti tagság megszűnése csökkenti majd a Fidesz és ezáltal a magyar kormány politikai mozgásterét, ugyanakkor ennek éppen az ellenkezője az igaz. A Fidesz keze ugyanis innentől kezdve nincsen megkötve a jobboldali értékek képviselete terén, ráadásul, amint azt a mai példa is mutatja, fontos és befolyásos szövetségesei vannak a Fidesznek, akikkel együttműködve a magyar érdekeket a korábbiaknál is hatékonyabban tudja majd képviselni az európai politikában. A baloldal egyedül csak egy dolgot ért el: a Néppártnak megszűnt az identitása és gyakorlatilag borítékolható a teljes eljelentéktelenedése.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2021. április 02. 11:33
A Fidesz nem Magyarország hangja, hanem csak az Orbán seggéből jövő hang.
hamusamu
2021. április 02. 07:52
Ideje lenne, hogy a tenyérbemászó seggnyalásból olimpiai számot csináljanak. Lenne egy tuti esélyesünk.
Pelso j.
2021. április 01. 22:13
Nahát, Dani átment humoristába?
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. április 01. 21:12
"atlantista elkötelezettség", "zsidó kereszténység", "antiszemitizmus elleni küzdelem", Izrael... Megkezdődött az új európai "zsidó-keresztény", filoszemita, cionista jobboldal építése. Persze a judeoglobalista bolsevizmusnál jobb, csak hát nehéz nem arra gondolni, hogy szépen eljátsszák nekünk a klasszikus jórendőr-rosszrendőr játékot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!