Egyre erősödik Amerikában az ázsiaiak, különösen a kínaiak elleni gyűlölet

2021. április 06. 16:20

El tudja képzelni, hogy az amerikai kínaiak gyújtogatni kezdenek az őket érő rasszista támadások miatt?

2021. április 06. 16:20
Szalma György
Kontra

„Az Egyesült Államokban egyre erősödik az ázsiaiakkal szembeni gyűlölet, amely időnként erőszakos cselekményekben is megnyilvánul. A gyűlölet elsősorban a kínaiak ellen irányul, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden »kínainak kinéző« emberre kiterjed a gyűlölethullám: koreaiak, vietnámiak, kambodzsaiak, filippínók vagy bármilyen más ázsiai náció tagjai egyaránt elszenvedői a Kína-ellenes hangulatnak.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a támadások jelentős része nem csak gyűlölködő megjegyzésekben merül ki, hanem szélsőségesen erőszakos formát öltenek, a támadók kifejezetten a kínainak vélt emberek életére törnek. Nem arról van szó tehát, hogy bedrogozott, zavartan viselkedő ázsiaiakat kell előállítson a rendőrség, és a hatósági eljárás alatt sérülnek meg az áldozatok. Békés járókelőket, időseket, nőket, boltosokat támadnak meg. Teljesen átlagos dolgozó embereket.

Talán ez lehet a magyarázata annak, hogy az ázsiaiak védelmében nem szerveződik össz-amerikai társadalmi mozgalom, nem térdelnek le sportmeccsek előtt a játékosok, illetve középosztálybeli fehér tüntetők nem követelik, hogy az állam törvényekkel segítse elő azt, hogy az ázsiai emberek – különös tekintettel a kínaiakra – könnyebben érvényesüljenek a kulturális, tudományos és gazdasági életben. Az amerikai törvényhozásra sem nehezedik nyomás annak érdekében, hogy tegyék könnyebbé az ázsiaiak letelepedését az Egyesült Államokban.

Mindezek ellenére azonban azt gondolom, hogy Amerika az amerikaiaké, nincs jogom beleszólni abba, hogy ők mit csinálnak az országhatáraikon belül. Remélem, hogy sikerül összekapják magukat minden tekintetben, levetkőzik a frusztrációikat, és kiegyeznek Kínával a béke érdekében. Azt is méltányolnám, ha a mindenkori amerikai vezetés ugyan így viszonyulna a mi hazánkhoz és úgy általában Európához.

Ez azonban hiú ábránd marad, az új elnöki adminisztráció mindent el fog követni annak érdekében, hogy a kínaiak elleni gyűlölet Európára is átterjedjen. A gyűlöletkeltés politikai célja az, hogy a kínaiak ellen hangolt lakosságon keresztül helyezzenek nyomást az európai kormányokra. Ha a választók eléggé utálják a kínaiakat és Kínát, akkor a kormányaik kénytelenek távol tartani magukat az ázsiai óriástól”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kezdődik a bukás
2021. április 07. 12:01
na Szalma újra kapott munkát, tolja a kínaiakat. még rektor is leszel a komcsi egyetemen.
jucidom
2021. április 07. 09:41
És hamarosan a négerek elkezdik üldözni az indiánokat (milyen lehet a néger skalp?)
bölcsbagoly
2021. április 06. 21:33
Azért a gyűlölködők többségének hovatartozását szépen elhallgatja a szerző! pedig tudható: fekák, latinók elsősorban s fehér antifák!
A ráció prófétája
2021. április 06. 21:28
Az amcsik is a szokásuk rabjai. A második világháborúban is elkezdték koncentrációs táborokba zárni a japán származású állampolgáraikat (!), most csak folytatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!