Boldog családok – erős nemzet

2021. április 19. 17:34

A liberális genderelmélet szerint az anyára, apára és gyermekekre épülő családmodell meghaladott.

2021. április 19. 17:34
Farkas Péter
Magyar Nemzet

„Napjainkban a fejlett országok igazi válsága összetett értékválság, amelynek számos társadalmi, gazdasági, szociális összetevője van. A 2010 előtti évek változásai megbontották a családok, a társadalom harmonikus működéséhez nélkülözhetetlen egzisztenciális és lelki-szellemi alapokat. Egyre későbbi életkorra tolódott a házasságkötés és a gyermekvállalás. Meggyengült a generációk közötti szolidaritás.

Akkoriban hazánkban is megrendült a közbizalom, s eluralkodott a versengés, a kirekesztés. 2002–2010 között a családokat háttérbe szorították a baloldali kormányok döntései, amelyek az anyagiak mellett a gyermekvállalást tervezők biztonságérzetét is csökkentették. Azonban 2010-ben családbarát fordulat következett be. Jelentősen nőtt azóta a házasságkötések száma és a termékenységi arányszám, míg csökkent a válások és az abortuszok száma.

Magyarországon a szoros családi kapcsolatok jelentik a legerősebb támogatást, messze megelőzve más kapcsolati formát, s ez jelentős erőforrás. Ennek a karrierre, munkára, jólétre, egészségre gyakorolt hatását a családon belüli kapcsolatok sokirányú jótéteményeivel magyarázzák a kutatások. Európa és Amerika számos országában szélsőségesen liberális eszmék nevében támadják a házasság és a család intézményét. Minden gazdasági, politikai, szociális és kulturális eszközzel élnünk kell a családok védelme érdekében.

A liberális genderelmélet szerint az anyára, apára és gyermekekre épülő családmodell meghaladott. A nyílt társadalom doktrínája nem abból indul ki, hogy férfi és nő kiegészíti egymást, hanem az egyik el akarja nyomni a másikat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realman
2021. április 19. 23:24
"A liberális genderelmélet szerint az anyára, apára és gyermekekre épülő családmodell meghaladott." Mekkora okadek egy uszito hazugsag. Kezdve azzal, hogy nincs is ilyen elmelet. Gondolom ezt a szarhazi noname "szerzo" se rendes ferfimunkabol el hanem kozpenzbol jaratja a pofajat.
satman11
2021. április 19. 19:58
Van még idióta, aki elhiszi, hogy ha két buzi örökbe fogad egy kisfiút, akkor ellent tudnak majd állni a torzult és buzeráns ösztöneiknek...vagy nevelnek belőle egy harmadikat maguknak....
aleb19
2021. április 19. 18:32
a torpe/varosallamokat leszamitva a legelqrtabb covidos orszagok a nagyvilagban /millio: 1.cseh 267.5 2.agyarorszag 259.4 3. bulgaria 215.5 es ezeket az orszagokat az elso hullam lenyegeben elkerulte, orban altal egy eve fikazott svedeknel fele annyi a halott, mert tanultak a sajat hibajukbol... de orbanhulye a sajat hibajabol sem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!