Az orosz vakcina a hibridháború fegyvere – a jó ügynökök kezében minden azzá válik

2021. április 11. 13:02

Liberális-atlantista szempontból ez egy nagy győzelem a volt kormányfő, no meg a mocskos orosz diktatúra felett.

2021. április 11. 13:02
Matus Tibor
Matus Tibor
Ma7.sk

„Pár hete az SaS atlantista érdekeket igencsak szem előtt tartó külügyérei még próbálták magyarázni, hogy ezt a vakcinát az oroszok a hibridháború fegyvereként használják – láthatóan nem nagy sikerrel. Az emberek többsége úgy ítélte meg, az egészségünk védelme elsőrendű, és mindegy, hogy az ellenszer a világ mely tájékáról jön.

Hát ilyenek vagyunk mi egyszerű polgárok. Nem tudatosítjuk az ideológiai harc mélységeit, a geopolitika érdekeinek fontosságát. Önző módon csupán az egészségünket szeretnénk megóvni, a rongyos életünket, miközben magasról tojunk az eszmére.

Szóval az oroszok bezengték, hogy ha nem kell Szlovákiának a vakcinájuk, akkor legyünk már olyan szívesek visszaadni, hiszen számos ország örülne neki, minek is porosodjon a raktáron, csak ránk szárad. Matovič valószínű ezt próbálta kisimítani, hogy milyen sikerrel, arról majd remélhetőleg kapunk tájékoztatást.

Mindenesetre látható, hogy a kormányválság bizonytalansága, a bársonyszékek elvesztésének fenyegető réme hatott a miniszterekre, a koalíciós tagokra, ezért eléggé visszafogottan kommentálták a hírt, miszerint Matovič vette a batyut és Moszkvába repült.

Visszafogottan, mert lehet tudatában voltak, sikerült kiiktatni az orosz vakcinákat a szlovák oltási programból, és Matovič immár pénzügyminiszterként eleve egy nagy pofonért utazik a csodás orosz fővárosba. Azt már ne is említsük, hogy az összes koalíciós partner egyszerre mind híve lett az orosz vakcinával való oltásnak. Ők elfogadnák, de hát ez a fránya engedélyeztetés…

A jelen állás szerint az oroszok kérik vissza a vakcináikat, egy kis bánatpénz kíséretében. Persze a történetbe jöhet még pár kis csavar, de egyelőre ez a legvalószínűbb történet. Teljes siker. Győzött az atlanti együttműködés, az európai szolidaritás, a demokratikus eszmeiség, a diktatúra elutasítása, csak éppen nincs mivel oltani.

A polgárokat nem érdeklik az előbbi kategóriák, az eszméért, a fáklya továbbviteléért amúgy is másokat szoktak megfizetni. Őket az érdekli, hogy kapjanak egy vakcinát, amely védelmet nyújt számukra a koronavírus ellen, és nem kell kérdezniük orvosukat és gyógyszerészüket a mellékhatásokról. 

Szóval liberális-atlantista szempontból ez egy nagy győzelem a volt kormányfő felett is, no meg a mocskos orosz diktatúra felett. Csak itt lóg a probléma, hogy ez a fránya nép eközben kizárólag a rongyos egészségére gondol. Szóval, könnyen lehet, a nagy győzelem visszafelé sülhet el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2021. április 11. 20:57
Az utolsó bekezdés egyszerűen zseniális! "Mindegy, hova vezénylik át a vakcinát. Lehet, Magyarországra. Ebben az esetben, viszont azt kérném a magyar kormányzattól, hogy ezt a vakcinatömeget használja fel a szlovák határ mentén nyitott oltópontokon, és tegye lehetővé a szlovák polgárok számára, hogy beoltathassák magukat. Természetesen kérjék meg keményen az árát. Kérjék a regisztráción kívül azt, hogy az oltásra érkező kimondja, hogy „Jó napot!”, és azt, hogy „Köszönöm”."
zakar zoltán béla
2021. április 11. 16:02
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Éljen és virágozzék UrsulaLÁLYLÁLeyden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mátyás01
2021. április 11. 15:48
Összefoglalva, a felvidéken libsik vannak hatalmon, ezért ennyire hülyék.
Dzsekvols
2021. április 11. 13:56
Ez a cikk eredeti címe. https://ma7.sk/tollhegyen/az-orosz-vakcina-a-hibridhaboru-fegyvere-a-jo-ugynokok-kezeben-minden-azza-valik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!