Valódi bolsevik érvelés

2021. március 16. 08:14

A MÚOSZ szerint a sajtó csak akkor szabad, ha balliberális. Hát persze...

2021. március 16. 08:14
Rákay Philip
Facebook

„Március 15-én díjakat osztogatott az egykor szebb napokat látott – Mikszáth Kálmán által alapított – újságíró szervezet posztkomcsi, sóhivatal-maradéka: a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

A sajtószabadság és a demokrácia elfogulatlan »őrkutyái« – ahogy anno az Index felsőbbrendűségi mámorban úszó publicistái magukat nevezték – idén ők lettek:

- Gulyás Márton és a Partizán szerkesztősége

- A Telex szerkesztősége

- Lukács Csaba (Magyar Hang)

- Keller-Alánt Ákos (Szabad Európa)

- Serdült Viktória (HVG)

A gyengébb idegzetűek a díjak odaítélésének indoklását is elolvashatják a megfelelő platformokon, én ezúttal mindenkit megkímélnék ettől, de nem túlzok: valódi bolsevik érvelés, egytől egyig.

Bevallom, azért van némi hiányérzetem. A MÚOSZ igazán választhatna már magának egy névadó mentort – tudatosan nem védőszentet javasolnék –, mondjuk Fekete-Győr András, vagy Szarvas Koppány Bendegúz becses személyében, nekik úgyis olyan kifinomult érzékük és ízlésük van ahhoz, hogyan is kell majd eltiltani a konzervatív újságírókat a hivatásuktól.

És még valami: a MÚOSZ vezetőinek, tagságának lelkivilágát általában zavarni szokta mindaz, ami magyar, vagy épp nemzeti jelzővel illetett. Szerintem: Itt az idő! Most vagy soha! Vállalják végre önmagukat, elő az ideológiai coming out-tal! Nevezzék végre annak magukat, amik ők valójában:

Balliberális Újságírók Országos Szövetsége. BÚOSZ.

Nem kell nektek ezzel az elavult, múltba révedő, köldöknézegető, magyar jelzőcskével ennyit babrálni, tökéletes lesz az a BÚOSZ is!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2021. március 16. 11:32
A múosz eredete, tagsága, megmondóemberei teljesen lefedik a kommunista elitet és a titkosszolgálatokat. Még ma is....
wrfri
2021. március 16. 11:20
Azért a Partizán jó döntés volt. Nézd meg egymás után a Jeszi interjút a Partizánon és a PestiTV interjút Gulyás Marcival. A minőségbeli különbség óriási, beálítottságtól és tartalomtól függetlenül.
istvanpeter
2021. március 16. 11:09
A primitív rögeszmés anyagcsere mellékterméket kavaró média nem szabad, mert a saját hülyeségének a foglya.
monuskaroly
2021. március 16. 10:34
Aki ezeket a "médiákat" olvassa, hallgatja akár úgy is érezheti hogy van esélyük választást nyerni. Ez így volt 2018 előtt is, sőt még a választás napján is (Karácsony), de aztán az ébredés fájdalmas volt. Ezek ugyanazok, külön, vagy együtt, egyetlen értelmes gondolatuk sincs, továbbra sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!