Soros miatt üldözte el Weber a Fideszt

2021. március 10. 16:40

A magyar származású milliárdos két cikkben is foglalkozott a néppárttal az európai parlamenti választások előtt és után.

2021. március 10. 16:40
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Sokak számára érthetetlen volt, hogy Manfred Weber, az Euró­pai Néppárt frakcióvezetője miért erőszakolta ki a Fidesszel a kenyértörést, elüldözve a magyar jobbközép tagpártot, amikor erre semmi sem kényszerítette, sőt apropó sem igen volt rá. Különösen ellenszenvessé teheti magát ezzel a pártatlan kívülállók számára is, hiszen meglehetősen kilóg a lóláb, hogy a Fidesz miatt akarták siettetni az alapszabály módosítását a frakcióban a pártbeli regula kopírozásával.

Mindjárt eloszlik a homály azonban, s választ kapunk az érthetetlen mozzanatokra, ha felidézzük Soros György két évvel ezelőtti, méltatlanul elfeledett dühös ­megnyilatkozásait. A magyar származású milliárdos két cikkben is foglalkozott a néppárttal az európai parlamenti választások előtt és után. Első írása a Project Syndicate nevű házilapjában ­február ­11-én látott napvilágot, s benne alaposan odasózott egyet az EPP-nek.

Szerinte ugyanis a transzeurópai szövetségeket teljes mértékben a pártvezetők saját érdekei határozzák meg, s ebben a tekintetben az Európai Néppárt a legrosszabb. Kifejtette: az EPP szinte teljesen elvtelenné vált, s ezt a magyar miniszterelnök és a Fidesz tagságának engedélyezése bizonyítja. Soros ostorozásának értelmében ez csak azért történhetett meg, hogy megőrizzék az Európai Parlamentben a többségüket. A spekuláns jeremiádája, mérges szitoközöne nem is bizonyult pusztába kiáltott szónak, hiszen rá pár hétre, márciusban kierőszakolták az EPP-ben a Fidesz tagságának felfüggesztését.

Ha nincs a világjárvány, feltehetően már régen kiprovokálták volna a magyar tagpárt távozását, amely sehogy sem akarta érteni az idők opportunista új szelét, és ragaszkodott a balosodás helyett az eredeti elvekhez hű konzervatív, kereszténydemokrata irányvonalhoz.Nem kell tehát sokat cifrázni, ragozni, miért éppen most kellett elmarni a Fideszt a néppárti frakcióból. Manfred Weber egyszerűen elérkezettnek látta az időt a leszámolásra, egyszersmind Soros Györgynél a pikszisbe való visszakéredzkedésre”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2021. március 12. 06:45
Új idők szele?? Totaliser képzavar !!!
elfújta az ellenszél
2021. március 10. 21:30
Akinek van türelme összeszámolni, hányszor hozta fel Weber ''a CEU elüldözését'', annak nehéz meglepetést okozni ebben a témakörben
lemez
2021. március 10. 19:20
Nagyon is.2015-ben élesedett ki,mikor a soros a csillógó szemú katonáit masiroztatta az autópályán.Akkor az egész országnak elege lett sorosbol.Na,de Junker vórós szónyegen csókolgatta a vén sátánt,aki vitte terveit.
Csubszi
2021. március 10. 18:15
Gyuri bá már megint rossz tanácsot adott, csak gyorsítja a harmadik tömb fölfejlődését! Öngól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!