Mi alapján kapna nulla forintot az ELTE és a Corvinus?

2021. március 17. 07:29

Az uniós pénz nem a kormányé, hanem az embereké!

2021. március 17. 07:29
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A közel 6000 milliárd forintos, hazánknak jutó uniós helyreállítási alapból a kormány a tervek szerint 1500 milliárdot az egyetemnek szán, 955 milliárdról pedig nemrég elő is készítettek egy pályázatot. Egy mai hír szerint az előminősítés alapján az ELTE és a Corvinus egyetlen forintot sem kapna ebből a közel ezermilliárd forintból. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési, Innovációs Hivatal (NKFIH) által kiírt pályázaton mindkét egyetem elindult, azonban arról értesítették őket, hogy pályázatukat nem támogatta a kiíró, míg az új agráregyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a maximális, 180 milliárd forintot kaphatja a jelenlegi előminősítés alapján. Ez az az egyetem, aminek az alapítványi kuratóriumában ott ül többek között Lázár János és Nagy István agrárminiszter is.

Rengeteg kérdésre kell választ kapnunk a döntés után.

  • Mi alapján döntöttek úgy, hogy nem támogatják az ELTE és a Corvinus pályázatát?
  • Eljutottak hozzám olyan hangok, hogy az ELTE pályázatát azért nem támogatták, mert az egyetem nem esett át modellváltáson és nem került alapítványi fenntartásba? Igazak-e ezek a hírek? Feltétel-e, hogy csak olyan felsőoktatási intézmény kaphat pénzt, amelyik alapítványi fenntartásba került?
  • Miért csak néhány napot hagytak a pályázatok összeállítására és leadására a kiírók?
  • A fennmaradó, egyetemeknek szánt több mint 500 milliárd forintnak mi lesz a sorsa? Ezeket a forrásokat hogyan akarják szétosztani a felsőoktatási intézmények között?

Nem fogjuk hagyni, hogy a kormány kénye-kedve szerint ossza szét a helyreállítási alap forrásait. Az uniós pénz nem a kormányé, hanem az embereké!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarpok
2021. március 17. 20:44
Mondjuk a Corvinus eléggé jól el lett látva részvényekkel.
formaegy
2021. március 17. 16:36
Magyarország nem Cseh elvtársnőé, hanem a magyaroké! Menj vissza Kanadába!
Ernie Pantuso
2021. március 17. 16:11
Na! A hazaáruló toporzékol.
B_kanya
2021. március 17. 15:39
"azonban arról értesítették őket, hogy pályázatukat nem támogatta a kiíró," Akkor megkapták már az elutasító határozatot és/vagy a hiánypótlásra felszólítást? Ha igen, che atka ne vergődjön, hanem azt olvassa. Ha nem, akkor megüljön a seggén és készüljön a fentiekre. (Most jön a libsik "csodafegyvere"): EZ A VÉLEMÉNYEM :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!