Méghogy munkaalapú társadalom

2021. március 19. 06:56

Bevezetjük a kétkulcsos adót.

2021. március 19. 06:56
Donáth Anna
Facebook

„Méghogy munkaalapú társadalom. Rengeteg pályakezdő és diákmunkás szembesült már azzal a megdöbbentő élménnyel, amikor a jól hangzó bruttó fizetését nettóban kézhez kapja – és alig marad belőle valami. Ez ma a rögvalóság Magyarországon. És egyáltalán nem arról van szó, hogy az adóztatás rossz dolog lenne: mindannyiunk jól felfogott érdeke, hogy épüljenek közös használatú utak, működjön a közös egészségügy és oktatás, napestig sorolhatnám, mindenki érti. Ráadásul, az adatok alapján a magyar adózási rendszer végtelenül igazságtalan: a legjobban keresők járnak a legjobban az adóval is.

Magyarországon úgy hangoztatják, hogy a társadalom munkaalapú, hogy közben semmit sem terhelnek annyira, mint a munkát: akárhogy is keresünk pénzt, legkevesebb mindig a fizetésből marad, és a munkaadó is nehezen adja meg, amit szerinte is járna a munkavállalójának. Magyarországon úgy hangoztatják, hogy a társadalom munkaalapú, hogy a munkára beszedett rengeteg adóból nem jutott elég a katasztrofális állapotban lévő egészségügyre, oktatásra vagy akár a tanárok béremelésére. Méghogy munkaalapú társadalom. A kormányváltás után igazságos és emberséges Magyarországot fogunk felépíteni. Ezért bevezetjük a legkevesebbet keresők számára a bérkiegészítő adójóváírást és a kétkulcsos adót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. március 20. 18:33
vagyis ha tisztességes adózó vagy többet fogsz fizetni...
balsors
2021. március 19. 19:40
"Rengeteg pályakezdő és diákmunkás szembesült már azzal a megdöbbentő élménnyel, amikor a jól hangzó bruttó fizetését nettóban kézhez kapja" Akkor itt az ideje annak, hogy felnyissuk a fiatalok szemét, hogy meg akarjátok szüntetni az adómentességüket.
certus
2021. március 19. 16:45
Szóval még azt sem tudja, mit jelentene a többkulcsos adó. Azt a sötétséget ami a momentumban van, nem lehet leírni.
zakar zoltán béla
2021. március 19. 16:21
zárda-zárka/kegyőr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!