Így öli meg a magyarokat a kormány cenzúrája

2021. március 28. 13:14

Ha megszűnne a cenzúra, a nép szembesülne a helyzet súlyosságával.

2021. március 28. 13:14
Ónody Gomperz Tamás
Jelen

„A dilemma tehát így foglalható össze: ha megszűnne a cenzúra, a nép szembesülne a helyzet súlyosságával, emiatt mindenki regisztrálna oltásra, ezért hamarabb lenne vége ennek a rémségnek. Ha marad a cenzúra, akkor talán megúszható a felelősségre vonás az egész elrontott járványkezelés, de főleg az egészségügy tíz éven át tartó elhanyagolása miatt.
Melyiket választja az államférfi?

A választ tudjuk, az állami propaganda változatlanul azt sulykolja, hogy minden a legnagyobb rendben van, az egészségügyi rendszer nincs túlterhelve, flottul megy az ellátás, még azok sem hiányoznak a betegágyak mellől, akiket a járvány belobbanásánál üldöztek el a legalkalmatlanabb pillanatban áterőszakolt új munkaszerződéssel. No problem, a magyar egészségügyben akkora a munkaerő-felesleg, hogy átcsoportosítással fennakadás nélkül kezelhető ötezer fő kiesése. Legalábbis ezt mondják. Persze mintegy 20 ezer elvesztett élettel ezelőtt azt is mondták, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja ezt a betegséget.

Noha az elhallgatásra és a folyamatos diadaljelentésre épülő taktika eddig jól működött, a cenzúra falának apró résein szivárognak ki a hírek, és azok szörnyű körülményekről árulkodnak.

Kinek higgyen ilyenkor a nép: a kormánynak vagy a kórházakból kicsempészett beszámolóknak?
A miniszterelnöknek, akinek a számokhoz, az őszinteséghez, a pontos adatközléshez fűződő viszonyát az jellemzi a leginkább, hogy 11 év kormányzás után nulla forintos megtakarítást ír be a vagyonnyilatkozatába, vagy annak a rezidensnek, aki megrendülten ecseteli a közösségi oldalon az általa megtapasztalt tragikus körülményeket. Egyedül a kórházi orvosoktól tudhatnánk meg, hogy mi az igazság, ők azonban hallgatnak.

Miért nem állnak a nyilvánosság elé? Itt jön a képbe Hrutka János.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2021. március 29. 08:35
A PISZKOS FREDBEN IS SZEREPEL VALAMI GOMBPEREC HIDALGÓ. NEM ONNAN UGROTT EZ KI?
DE JÓ
2021. március 29. 05:53
Íme egy újabb szándékos szarkeverő. Melyik van cenzúrázva? A 24.hu? A HVG? A Telex? Az Index? Az RTL? A Hócipő? A Népszava? És még sorolhatnám a végtelenségig a felvásárolt, karmesterrel mozgatott szélső-liberális demagóg sajtóbirodalmat. És miért kellene KICSEMPÉSZNI a kórházakból a tapasztalatokat? És miféle cinikus, arrogáns, kioktató kocsmafilozófus ostobaság az, hogy "ha végre le lenne írva, hogy mennyire súlyos a helyzet, akkor többen oltatnák be magukat". Le van írva, el van mondva, naponta negyvenszer. Ennek ellenére egészségügyi dolgozók nem oltatják be magukat, pedig az orruk előtt zajlik minden. A környezetemben emberek addig tájékozódtak a Facabook-on a sok idióta között, meg akarták játszani a vírus meg vakcina szakértőt amíg belehaltak. És az emberek elbizonytalanításában oroszlánrésze van az ilyen szar, mindent agyon okoskodó, mindent szarral bekenő cinikus barmoknak, akik a '19-es román csapatokhoz hasonlóan úgy látják, hogy Magyarország csak Budapestből áll. De jó, hogy nem ti kormányoztok!
civis72
2021. március 28. 22:12
A nép azt szeretné , ha a kormány is fejetlen csirkeként rohangálna az utcán ... mint Hullaházy..meg Kórozs Lajos...az "igazi tények" tudói
pumuklik
2021. március 28. 21:40
Egy bibsi, aki nem merte felvállalni neve végén az "i", hogy különbnek látszódjon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!