Vád

2021. február 26. 07:23

Donáth László az elmúlt másfél évben nemcsak eltemette, hanem az utolsó pillanatig kísérte is a szüleimet.

2021. február 26. 07:23
N. Kósa Judit
Népszava

„Személyes tapasztalást szereztem tehát arról, az otthon mennyire őrá, az ő személyes hitelére épül, és hogy a jelenlététől nyer értelmet az ódon kifejezés: »szeretetház«. Ami nem jelenti azt, hogy miként bárhol, úgy egy ilyen helyen is: ha valaki úgy érzi, méltánytalanság érte, ne volna joga tiltakozni. A zaklatás sehol sem tolerálható, ha efféle gyanú merül fel bárkivel szemben, annak a végére kell járni. Még akkor is, ha itt az állítólagos testi sértést elszenvedő takarítónő történetét különös fénybe borítja: sérelmével valaki rögtön a kormánypárti bulvártévéhez szaladt. Ahogy az is, hogy a velejéig keresztény pártsajtón végiggörgő botrányban senkinek sem szúrt szemet, az asszony miséről meg szentképről beszélt lefestve, hogyan érte inzultus az evangélikus intézményben.

Ami tény, hogy tizennyolc hónap elteltével úgy ítélték az ügyben felfüggesztett szabadságvesztésre Donáth Lászlót, hogy még tárgyalást sem tartottak. A csapdából, miszerint ha elfogadja, azzal beismeri a vádat, ő a bizonytalant vállalva lép ki: ragaszkodik a bírósági tárgyaláshoz. A helyzet így is, úgy is végzetes, bármilyen ítélet születik is, a nevéhez ez az ügy már hozzátapad. És az a rossz ízű sejtés is: a hajdani baloldali politikus, az egyházából épp most kiszorított lelkész valójában nem több a botrány kreálóinak, mint egy fiatal ellenzéki képviselő apja. Puszta kellék a harcban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2021. február 28. 11:19
Érdekes, a kurva szádat, Orbán gyerekei, családja bezzeg nem érinthetetlen, ugye? Ők nem kellékek, ugye?
teljesenertelmetlen
2021. február 26. 17:57
Hitler pedig vegetáriánus volt és szerette az állatokat! Barom!
Harangláb
2021. február 26. 17:57
...Aha...akkor biztos rendes ember...És téged is csöcsörészett, fojtogatott?!
masikhozzaszolo
2021. február 26. 17:06
Volt nálunk egy híresen nagy kommunista,és meghalt. A református pap azt mondta, ő nem temeti el. A katolikus is. A görög katolikus azt mondta: én minden kommunistát szívesen eltemetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!