Túl vallásos volt…

2021. február 01. 17:49

A kereszt nemkülönben, így hát a progresszió élenjáró toleranciabajnokai buzgó kommunista párttitkárokat megszégyenítve hadakoznak e szimbólumok visszaszorítása érdekében.

2021. február 01. 17:49
Krómer István
Magyar Nemzet

„Itt a farsang, áll a bál, lassan elbúcsúzunk a karácsonyfáktól – már ahol ilyet egyáltalán állítottak. Ez ugyanis ma nem »trendi«, sőt lassan az intolerancia megnyilvánulásának számít, amely állítólag sérti szegény jó muzulmán hívek érzékeny lelkét. A kereszt nemkülönben, így hát a progresszió élenjáró toleranciabajnokai buzgó kommunista párttitkárokat megszégyenítve hadakoznak e szimbólumok visszaszorítása érdekében. A bolsevikok annak idején csak habozva, gyáván haladtak a múlt végleges eltörlésének útján, ügyefogyott módon kisajátítani próbálván a keresztény jelképeket, amin persze a klerikális reakció és az általa befolyásolt tömegek csak nevettek. Így aztán a karácsony is vígan túlélte a vérgőzös XX. századot, ráadásul a keresztek is ott ágaskodnak úton-útfélen. (...)

Joseph Soueid maronita atya szerint a multikulturális Libanonban a nyilvános helyeken közönségesek a betlehemek, bármerre jársz, karácsonyi díszítéssel találkozhatsz, még a muszlimok által lakott városokban is. Muszlim barátai is mind állítanak karácsonyfákat, s néhányuk otthonában a kis Jézus is megtalálható. Teherán központjában, a Mirza Shirazi Avenue és az Ostaad Nejatollahi környékén, ahol sok iráni keresztény él, a kirakatokban és a bevásárlóközpontok bejáratánál karácsonyfákat látni, az üzletekben betlehemeket Szűz Máriával, Józseffel és a kisded Jézussal.

Miközben a politikailag korrekt nyugati menedzserek a keresztény (eredetű) ünnepek idején »Season’s greetings«-eket küldözgetnek, Mahmud Ahmadinezsád korábbi iráni elnök néhány éve karácsonyi üdvözlettel fordult a világ keresztényeihez, a szeretet és béke küldöttének születése alkalmából köszöntve őket. Egy muszlim vallási vezető azzal üdvözölte húsvétkor Louis Raphaël Sako bagdadi érseket, hogy »Krisztus valóban feltámadt«. De még az említett Béziers-ben is részt vettek a helyi muszlim közösség képviselői a betlehem felavatásán – amíg rájuk hivatkozva be nem tiltották azt…

A kultúrharc ódiumát sunyi módon a muszlimokra hárító álságos hozzáállást a legnyilvánvalóbban egy közelmúltbeli londoni eset leplezte le, amikor egy keresztény nonprofit szervezet reklámidőt szeretett volna vásárolni a brit mozikban. A hirdetés egy angol szójátékkal (Christmas begins with Christ – a karácsony [szó] Krisztussal kezdődik) kívánta az ünnep eredeti értelmére felhívni a figyelmet. Nem fogják kitalálni: a Digital Cinema Media betiltotta a kisfilmet – mert az »túl vallásos« volt. Ennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. február 01. 22:03
" Mahmud Ahmadinezsád korábbi iráni elnök néhány éve karácsonyi üdvözlettel fordult a világ keresztényeihez, a szeretet és béke küldöttének születése alkalmából köszöntve őket." Isten "választott népe" meg is vádolta őt ezek után, hogy Izraelt le akarja törölni a térképről... -no comment
barokk
2021. február 01. 19:48
De a Google-be beírható Christmas in Dubai vagy akár Saudi ... Sehol nem tűnik úgy, h sérti a muszlimokat. Csak valahogy Európában.
Theorba
2021. február 01. 19:35
..."Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa között" Máté 10/35. "Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt, még a maga lelkét is, az nem lehet az én tanítványom." Lukács 14/26. Akkó jó van ----- 22h33 Jól látom???! Máté és Lukács 4 dislike egy keresztény portálon???
az ember
2021. február 01. 19:31
Az európai kulturmarxisták már régóta az iszlámot és a bevándorlókban látták meg a védendő kisebbséget (a buzikon, gyilkosokon, drogosokon kívül), egész addig, amíg az iszlám állam el nem söpri őket. Ennek ellent kell állni hazánkban a magyarságnak. Mindenhogyan: szóval, tettel, törvényekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!