A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ide az adománnyal!

2021. február 19. 15:05

Ahogy azt napi politikából is jól tudjuk, nem mind jogvédő szervezet, ami annak mondja magát.

2021. február 19. 15:05
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Napi Tollhegyen rovatomban olykor kisemberek kálváriájáról írok. Hinné-e az olvasó, hogy ezeknek az írásoknak gyakran zajosabb, »peresebb« az utóéletük, mint a nagyok cifra ügyeinek? De bizony! Igaz, ennek prózai okai vannak: bírói gyakorlat, hogy közszereplő embernek többet kell elviselnie az őt ért kritikákból. Nem véletlen, hogy az alábbi – egyébként valós – történet szereplőit, adatait fiktív nevekkel láttam el. Kinek van kedve végeláthatatlan perekre járni?

Tavalyelőtti a történet. Kisnyugdíjas hölgyolvasóm a szomszédjával vívott hosszú kálváriáját megelégelve úgy döntött, hogy a Kilátástalan Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez (továbbiakban: Kilátástalan Egyesület) fordul orvoslatért. Hiszen ki más is segíthetne rajta, mint egy magát ekképp kínáló csapat: »Azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat.«

Házhoz jöttek a buzgó humanisták, élükön bizonyos Vidor András elnök úrral – igaz, előtte odaszóltak, megvan-e a kikötött hatvanezer forint »önkéntes« adomány. (Érdekes, eddig úgy tudtam, egy adomány attól adomány, hogy az ember maga dönti el, mennyit ad – Vidoréknál ez, úgy látszik, másképp van.) Szóval jöttek, fölmarkolták a pénzt, és elmentek. Pecsét éppen nem volt elnök úrnál, egy fecnire írta: »Adomány átvéve.« Aztán nagy csönd. Pár hét múlva az adományozó asszony rosszat sejtve levelet írt jogvédőéknek, visszakérte a pénzt. Ingerült válasz érkezett, ne zavarja őket nyaralás közben, egyébként pedig pénzt nem adnak vissza, az nem úgy van, hogy a kuncsaft meggondolja magát. A pórul járt asszony erre gondolt egyet, és a teljes történetet kirakta a közösségi oldalára (»Vigyázat! Csaló szervezet!«), mire Vidor elnök úr rögvest fölmondta a megállapodást, sőt azt is közölte: pert indít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. február 20. 17:39
Rákeresve nem kilátástalannak, hanem reménytelennek tűnik, de Pilhál, vigyázz, nehogy baráti érdekekbe ütközz! Egy éve még pozitívan szólt róla a Fidesz-sajtó: https://www.origo.hu/itthon/20200109-a-gyerek-16-eves-koraban-merte-elmondani-az-anyjanak-hogy-mi-tortent-vele.html Fene se tudja, mi történt, de legyél óvatos. Ezeknél sose lehet tudni... :-))
basisolder
2021. február 20. 10:49
Az alapmegállapítás helyes, mint ahogy nem minden nemzeti, demokrata, keresztény aki és ami annak mondja magát! Magyarország ilyen volt, ilyen lesz!
józan paraszti ész
2021. február 19. 18:47
"sőt azt is közölte: pert indít" És ha az volt a megállapodásban, hogy pert indít, akkor még nyer is mert teljesített. Ha az ember egy kicsit gondolkozik, egy ilyen nevű ( Kilátástalan Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez ) akármit nem hív fel.
Rodolfo
2021. február 19. 17:27
VIP unokázás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról